me hAn diCho Que... - Ajuntament de Badalona

majoria de la població estrangera és jove. De les 1.072 ajudes per a situacions puntuals d'emergència social concedides per l'Ajuntament al llarg del 2010,.
255KB Größe 8 Downloads 98 vistas
Sovint es diu que algunes persones fan un mal ús dels serveis o de les ajudes públiques. Es tracta de tòpics i rumors sense fonament. Per saber si allò que es diu és veritat o és un rumor, cal tenir informació. Aquí te’n donem alguns exemples. • L’Ajuntament de Badalona garanteix l’accés als recursos públics a tothom per igual, sense discriminació per edat, sexe, condició física o orígen , aplicant sempre el que estableix la legislació vigent. • De la mateixa manera, tots els veïns i veïnes de Badalona hem d’assumir els nostres deures ciutadans i el respecte de les normes d’ús dels serveis públics. També som responsables del nostre entorn i de les persones que hi viuen. • L’Ajuntament vetlla pel compliment de drets i deures sense distinció.

Abans de donar per certes segons quines afirmacions cal que ens plantegem preguntes com: • De quines dades disposem? • Qui ens ho ha dit? • D’on ha pogut treure la informació? • Estem interessats a saber-ne més?

“ comerços

ELS DELS ESTRANGERS OBREN QUAN VOLEN I NO SÓN INSPECCIONATS saps què?

saps què?

Qualsevol comerç d’alimentació de menys de 150 m2 pot obrir legalment sense limitació d’horari i cada dia excepte els festius de tancament obligatori: 1 de gener, 1 de maig, 11 de setembre i 25 de desembre. (Llei 8/2004, d’horaris comercials).

El 97,7% del conjunt de la plantilla de l’Ajuntament i de les 9 empreses municipals són de nacionalitat espanyola.

L’Ajuntament de Badalona inspecciona periòdicament els establiments i precinta aquells que incompleixen les normatives.

Tots els “ SERVEIS socials són per als estrangers ”

saps què?

Gairebé la totalitat de beneficiaris de les més de 3.000 teleassistències per a gent gran, els usuaris de les places de les residències públiques d’avis i els dels casals de persones grans són veïns i veïnes de nacionalitat espanyola, ja que la majoria de la població estrangera és jove. De les 1.072 ajudes per a situacions puntuals d’emergència social concedides per l’Ajuntament al llarg del 2010, el 64% han estat per a famílies de nacionalitat espanyola.

www.badalona.cat



contracta sobretoT “ L’Ajuntament treballadors estrangers ”

Per accedir a ajuts econòmics com el PIRMI (Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció) cal tenir permís de residència.

De les 1.639 persones contractades per l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), el 18% eren de nacionalitat estrangera, totes elles amb permís de treball.

“ Els estrangers col·lapsen la sanitat pública”

Els estrangers copen “ les places D’escola bressol i es queden amb la majoria dE beques de menjador a les escoles públiques ”

ME HAN DICHO QUE...

saps què? De les 415 places d’escoles bressol municipal de Badalona, el 81,5% del total són d’infants de famílies de nacionalitat espanyola. El 71% de les famílies beneficiàries de beques de menjador a les escoles el curs 2009-2010 eren de nacionalitat espanyola. A més, aquest curs s’han donat totes les beques dels sol·licitants, més de 4.000, que complien els requisits establerts d’ingressos econòmics.

saps què? L’any 2009, l’Hospital Municipal de Badalona va registrar 9.220 ingressos. D’aquests, 44 eren de persones estrangeres amb targeta sanitària o conveni de col·laboració. Només 5 eren persones estrangeres sense targeta sanitària. Els estrangers només acudeixen 4,7 vegades l’any al metge mentre que els espanyols ho fan 8,3 vegades. (Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria).

¿Cómo podemos responder ante un rumor?

Amb el suport de: UNIÓN EUROPEA FONDO EUROPEO PARA LA INTEGRACIÓN

Paper reciclat 100%

A tothom per igual, ni més ni menys...

A menudo se dice que algunas personas hacen un mal uso de los servicios o de las ayudas públicas. Se trata de tópicos y rumores sin fundamento. Para saber si lo que se dice es verdad o es un rumor, hace falta tener información. Aquí te ofrecemos algunos ejemplos. • El Ayuntamiento de Badalona garantiza el acceso a los recursos públicos a todo el mundo por igual, sin discriminación por edad, sexo, condición física u origen, aplicando siempre lo que establece la legislación vigente. • De la misma manera, todos los vecinos y vecinas de Badalona tenemos que asumir nuestros deberes ciudadanos y el respeto por las normas de uso de los servicios públicos. También somos responsables de nuestro entorno y de las personas que viven en él. • El Ayuntamiento de Badalona vela por el cumplimiento de derechos y deberes sin distinción.

Antes de aceptar como ciertas según qué afirmaciones tenemos que plantearnos preguntas como: • ¿De qué datos disponemos? • ¿Quién nos lo ha dicho? • ¿De dónde ha podido sacar la información? • ¿Estamos interesados en saber algo más?

www.badalona.cat

“ comerCIos

LOS de los extranjeros abren cuando quieren y no son inspeccionados ¿Sabes qué?



Cualquier comercio de alimentación de menos de 150 m2 puede abrir legalmente sin limitación de horario y cada día excepto los festivos de cierre obligatorio: 1 de enero, 1 de mayo, 11 de septiembre y 25 de diciembre. (Ley 8/2004, de horarios comerciales). El Ayuntamiento de Badalona inspecciona periódicamente los establecimientos y precinta aquellos que incumplen las normativas.

TODOS LOS “ SERVICIOS socialEs sOn para los extranjeros ” ¿Sabes qué? Casi la totalidad de beneficiarios de las más de 3.000 teleasistencias para personas mayores, los usuarios de las plazas de las residencias públicas de la tercera edad y los de los casals de personas mayores son vecinos y vecinas de nacionalidad española, ya que la mayoría de la población extranjera es joven. De las 1.072 ayudas para situaciones puntuales de emergencia social concedidas por el Ayuntamiento durante el 2010, el 64% han sido para familias de nacionalidad española. Para acceder a ayudas económicas como el PIRMI (Programa Interdepartamental de la Renta Mínima de Inserción) es necesario tener permiso de residencia.

El AyuntamientO contrata sobre “ Todo A TRABAJADORES extranjeros ” ¿Sabes qué? El 97,7% del conjunto de la plantilla del Ayuntamiento y de las 9 empresas municipales son de nacionalidad española. De las 1.639 personas contratadas por el Instituto Municipal de Promoción de la Ocupación (IMPO), el 18% eran de nacionalidad extranjera, todas ellas con permiso de trabajo.

Los extranjeros copan las “ plazas de guardería y se quedan con la mayoría de beCASende COMEDOR las escuelas públicas ”

Saps quÈ m’han dit?

¿Sabes qué? De las 415 plazas de las guarderías municipales de Badalona, el 81,5% del total son de niños de familias de nacionalidad española. El 71% de las familias beneficiarias de becas de comedor en las escuelas el curso 20092010 eran de nacionalidad española. Además, este curso se han podido conceder todas las becas de los solicitantes, más de 4.000, que cumplían los requisitos establecidos de ingresos económicos.

“ LOS EXTRANJEROS colapsAn la saniDAD pública” ¿Sabes qué? El año 2009, el Hospital Municipal de Badalona registró 9.220 ingresos. De éstos, 44 eran de personas extranjeras con tarjeta sanitaria o convenio de colaboración. Solamente 5 eran personas extranjeras sin tarjeta sanitaria. Los extranjeros sólo acuden 4,7 veces al año al médico mientras que los españoles lo hacen 8,3 veces. (Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria).

Com podem respondre davant D’un rumor?

Con el apoyo de: UNIÓN EUROPEA FONDO EUROPEO PARA LA INTEGRACIÓN

Papel reciclado 100%

A todos por igual, ni más ni menos...