Dossier de Premsa //Dossier Prensa
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
Galeria Fotogràfica ilmondo , com a entitat col·laboradora del Festival DOCfield>16 presenta SOMORROSTRO, IMATGES D´UNA ÈPOCA d´Ignasi Marroyo Del 10 de juny al 30 de juliol, 2016.
Galeria Fotogràfica ilmondo, como entidad colaboradora del Festival DOCfield>16 presenta SOMORROSTRO, IMÁGENES DE UNA ÈPOCA de Ignasi Marroyo Del 10 de junio al 30 de julio, 2016.
Imatges sobre el barraquisme a la Barcelona dels anys seixanta al barri del Somorrostro (actual Port Olímpic) d´Ignasi Marroyo, que reflecteixen la cruesa de la vida dels immigrants que no podien accedir a un habitatge digne per la seva precarietat de mitjans econòmics.
Imágenes sobre el barraquismo en la Barcelona de los años sesenta en el barrio del Somorrostro (actual Port Olímpic) de Ignasi Marroyo, que reflejan la crudesa de la vida de los inmigrantes que no podían acceder a una vivienda digna por la precariedad de medios económicos.
El treball del Somorrostro va ser un encàrrec d’El Correo Catalán a Ignasi Marroyo, juntament amb Joan Colom, l’any 1964. Tot i la mala fama del barri, finalment hi van anar un dia a fer les fotos. Al final del passeig Marítim hi van trobar un grup de “gent de ciutat” observant des de la barana la vida dels barraquistes com si fos un espectacle. Una vegada dins del barri, en cap moment van tenir por, encara més, la gent els va acceptar i es va deixar retratar sense cap problema. A Ignasi Marroyo el va impressionar molt les condicions de vida tan dures: molta misèria, no hi havia aigua i sobretot la brutícia que els envoltava. El reportatge es va publicar a El Correo Catalán amb el títol “La liberación de Barcelona continua”.
El trabajo de Somorrostro fue un encargo de El Correo Catalán, a Ignasi Marroyo junto a Joan Colom en el año 1964. A pesar de la mala fama del barrio, finalmente fueron un día a hacer las fotos. Al final del paseo Marítimo encontraron un grupo de “gente de ciudad” observando desde la barandilla la vida de las barracas como si fuera un espectáculo. Una vez adentrados en el barrio, en ningún momento tuvieron miedo, la gente los aceptó y se dejó retratar sin problema. A Ignasi Marroyo le impresionaron mucho las condiciones de vida tan duras, y la miseria: no había agua y sobre todo estaban rodeados de suciedad. El reportaje se publicó en El Correo Catalán bajo el título “La liberación de Barcelona continúa”. La galeria ilmondo es uno de los 40 espacios que participan en el Festival DOCfield>16, que propone exposiciones de fotografía documental y fotoperiodismo nacional e internacional. Photographic Social Vision es la entidad organizadora de este festival con el título Europa: Lost in Traslation
La Galeria Fotogràfica ilmondo és un dels espais que participen en el Festival DOCfield>16, que proposa exposicions de fotografia documental i fotoperiodisme nacional i internacional. Photographic Social Vision és l’entitat organitzadora d’aquest festival amb el títol Europe: Lost in Traslation.
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
Ignasi Marroyo ( Madrid, 1928)
Ignasi Marroyo ( Madrid, 1928)
Ignasi Marroyo i Rodríguez va néixer a Madrid el 1928, però l’any següent la seva família es traslladà a Barcelona. A partir dels anys seixanta, s’estableix a Rubí. Marroyo s’inicià en el món de la fotografia com a aficionat als anys quaranta, després que la seva mare li regalés una càmera. L’any 1960, juntament amb altres companys de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i de Terrassa –Josep Bros, Jordi Munt, Jordi Vilaseca, Joan Colom, Enric García Pedret, Antoni Boada i Josep Albero–, fundà el col·lectiu fotogràfic “El Mussol”. A partir del 1966 impulsà a Rubí el grup fotogràfic “El Gra”. Els anys 1963-1964, va col·laborar amb Joan Colom a El Correo Catalán i fou operador de cinema.
Ignasi Marroyo i Rodríguez nació en Madrid en 1928 pero el año siguiente su familia se mudó a Barcelona. Marroyo se inicia como aficionado a la fotografía en los años 40 después de que su madre le regalara una cámara. En 1960, junto con otros compañeros de la Agrupación Fotográfica de Cataluña y de Terrassa: Josep Bros, Jordi Munt, Jordi Vilaseca, Joan Colom, Enric García Pedret, Antoni Boada y Josep Albero, fundan el colectivo fotográfico “El Mussol”. En Rubí impulsa a partir de 1966 el grupo fotográfico “El Gra”, y entre los años 1963 y 1964, fue colaborador de El Correo Catalán junto a Joan Colom, y también operador de cine.
El fons fotogràfic d’Ignasi Marroyo es conserva a l’Arxiu Nacional de Catalunya des de desembre de 2011. L’any 2014 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.
El fondo fotográfico de Ignasi Marroyo se conserva en el Archivo Nacional de Catalunya desde diciembre de 2011. En 2014 fue galardonado con la Cruz de Sant Jordi.
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
Aquesta exposició forma part de la ruta Eixample de DOCfield>16 Festival de fotografia documental Barcelona. Altres rutes i més informació a: www.docfieldbarcelona.org Esta exposición forma parte de la ruta Eixample de DOCfield>16 Festival de fotografia documental Barcelona. Otras rutas y más información en: www.docfieldbarcelona.org
El festival organitzat per la Fundació Photographic Social Vision torna a Barcelona del 19 de maig al 19 de juliol del 2016 i omple la ciutat de la millor fotografia documental i el fotoperiodisme més compromès. DOCfield celebra aquest any la seva quarta edició sota el tema “Europe: Lost in Translation” i compte amb la direcció artística de Natasha Christia, comissària, escriptora i docent. Tots els continguts giren al voltant de la temàtica de l’Europa actual qüestionant la identitat ideològica i els valors del vell continent.
El festival organizado por la Fundación Photographic Social Vision vuelve a Barcelona del 19 de mayo al 19 de julio de 2016 y llena la ciudad de la mejor fotografía documental y el fotoperiodismo más comprometido. DOCfield celebra este año su cuarta edición bajo el tema “Europe: Lost in Translation” y cuenta con la dirección artística de Natasha Christia, comisaria, escritora y docente. Todos los contenidos giran en torno a la temática de la Europa actual cuestionando la identidad ideológica y los valores del viejo continente.
El festival inclou temes inèdits i autors emergents, explora generes híbrids i nous llenguatges docu- El festival incluye temas inéditos y autores emermentals i compte amb la col·laboració principal de gentes, explora géneros híbridos y nuevos lenguala Fundació Banco Sabadell. jes documentales y cuenta con la colaboración principal de la Fundación Banco Sabadell. El programa de DOCfield>16 inclou 30 exposicions gratuïtes de fotografia documental i fotoperiodisme nacional i internacional, obra de més de 100 autors El programa de DOCfield> 16 incluye 30 exposicioen diferents centres d’art, galeries, centres cívics, nes gratuitas de fotografía documental y fotoperioescoles de fotografia, altres espais culturals de la dismo nacional e internacional, obra de más de 100 ciutat i les NITS DOCfield, 4 sessions gratuïtes de autores en diferentes centros de arte, galerías, cenprojeccions nocturnes a l’aire lliure. A més, el festival tros cívicos, escuelas de fotografía, otros espacios ofereix un ampli programa educatiu amb nombrosos culturales de la ciudad y las NOCHES DOCfield, tallers, visites guiades i conferències i també inclou 4 sesiones gratuitas de proyecciones nocturnas la tercera edició del premi DOCfield Dummy Award al aire libre. Además, el festival ofrece un amplio Fundació Banco Sabadell, dirigit al sector professio- programa educativo con numerosos talleres, visitas guiadas y conferencias y también incluye la tercera nal de la fotografia. edición del premio DOCfield Dummy Award Fundación Banco Sabadell, dirigido al sector profesional de la fotografía.
Galeria Fotogràfica ilmondo és una Asociació sense ànim de lucre fundada a l’Abril del 2010. Des de els seus inicis ha tingut com a finalitat la promoció, divulgació i venda de la fotografia en edició limitada en tots els seus gèneres.
Galeria Fotogràfica ilmondo es una asociación sin ánimo de lucro fundada en Abril 2010.
Amb una filosofia d’espai al servei de fotògrafs i amants de la cultura ha realitzat labors expositives programant diversitat d’autors i obres.
Con una filosofía de espacio al servicio de fotógrafos y amantes de la cultura ha realizado funciones expositivas programando gran diversidad de autores i obras.
La seva vocació és la de trencar amb la idea clàssica de la galeria buscant la proximitat i la interrelació entre l’autor, la sala i l’espectador.
Su vocación es la de romper la idea clásica de la galería buscando la proximidad i la interrelación entre autor, sala y espectador.
En els seus sis anys d’història ha tingut una clara voluntat d’oferir un espai estable on poder gaudir de la fotografia i ha fet una especial aposta per la fotografia documental i el reportatge.
Desde su fundación ha tenido como finalidad la promoción, divulgación y venta de fotografía de edición limitada en todos sus géneros.
En sus seis años de historia ha mantenido una clara voluntad de ofrecer un espacio estable donde poder disfrutar de la fotografía y ha echo una especial apuesta por la fotografía documental y el reportaje.
[ www.ilmondogaleria.com ]
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
FUNDACIÓ PHOTOGRAPHIC SOCIAL VISION
FUNDACIÓ PHOTOGRAPHIC SOCIAL VISION
Creada al 2001, la Fundació Photographic Social Vision és una entitat sense ànim de lucre compromesa en divulgar i potenciar el valor social de la fotografia documental i el fotoperiodisme que es composa d’un equip de 10 dones: Silvia Omedes, Inés Casals, Helena Velez Olabarria, Alice Monteil, Ana Belén Jarrín, Mireia Plans Farrero, Laura González Palacios, Júlia Molins, Paula Ericsson i Cristina Peris. La Fundació ha tingut un creixement continuat complint amb la seva missió i es resumeix en les següents xifres: haver organitzat 154 exposicions, haver difós el treball de més de 2.000 autors, haver aconseguit contactar gràcies a World Press Photo i DOCfield a una audiència de més de 700.000 persones, dissenyat i coordinat 8 tallers de fotografia participativa per el benefici de quasi 90 usuaris, haver dut a terme visites guiades World Press PhotoBarcelona a quasi 7.000 persones, haver ofert assessoria a més de 300 autors nacionals i haver imaginat i creat la guia PHOTOLOVER amb més de 50 empreses en ella.
Creada en 2001, la Fundación Photographic Social Vision es una entidad sin ánimo de lucro comprometida en divulgar y potenciar el valor social de la fotografía documental y el fotoperiodismo que se compone de un equipo de 10 mujeres: Silvia Omedes, Inés Casals, Helena Velez Olabarria, Alice Monteil, Ana Belén Jarrín, Mireia Planes Farrero, Laura González Palacios, Julia Molins, Paula Ericsson y Cristina Peris. La Fundación ha tenido un crecimiento continuado cumpliendo con su misión y se resume en las siguientes cifras: haber organizado 154 exposiciones, haber difundido el trabajo más de 2.000 autores, haber logrado contactar gracias a World Press Photo y DOCfield a una audiencia de más de 700.000 personas, diseñado y coordinado 8 talleres de fotografía participativa para el beneficio de casi 90 usuarios, haber llevado a cabo visitas guiadas World Press PhotoBarcelona a casi 7.000 personas, haber ofrecido asesoría a más de 300 autores nacionales y haber imaginado y creado la guía PHOTOLOVER con más de 50 empresas en ella.
[www.photographicsocialvision.org]
[www.photographicsocialvision.org]
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
FITXA TÈCNICA DE L’EXPOSICIÓ
FICHA TÉCNICA DE LA EXPOSICIÓN
TÍTOL: Somorrostro, imatges d´una època. INAUGURACIÓ: divendres 17 de juny a les 19:30 hores LLOC: Galeria Fotogràfica ilmondo ADREÇA: c/ Calàbria 178 Tel 93 188 23 23
TÍTULO: Somorrostro, imágenes de una épocaI INAUGURACIÓN: viernes 17 de Junio a las 19:30 horas LUGAR: Galeria Fotogràfica ilmondo DIRECCIÓN: c/ Calàbria 178 Tel 93 188 23 23
[www.ilmondogaleria.com] [
[email protected]] MAPA:
[www.ilmondogaleria.com] [
[email protected]] MAPA:
L’exposició romandrà oberta al públic del 10 de juny al 30 de juliol del 2016.
La exposición estará abierta al público del 17 de junio al 30 de julio del 2016.
HORARI: 11:00 a 13:30 i d’17:00 a 20:30h de dimarts a divendres. dissabtes: d’11:00 a 13:30 Entrada lliure. ORGANITZA I DIRIGEIX: Fundació Photographic Social Vision. FOTOGRAFIA: Ignasi Marroyo COMISSARI: Manel Miras DIRECCIÓ ARTÍSTICA: Natasha Christia COORDINACIÓ: Equip Photographic Social Vision Galeria Fotogràfica ilmondo MONTATGE: Nadia Garcia i Didac Cortina SUPERFÍCIE: la mostra ocupa la totalitat de la galeria. TEMÀTICA: Reportatge documental. OBRES: 36 imatges en blanc i negre format 40x50 cm
HORARI: de 11:00 a 13:30 i de 17:00 a 20:30h de martes a viernes. sábados : de 11:00 a 13:30 Entrada libre ORGANIZA Y DIRIGE: Fundación Photographic Social Vision. FOTOGRAFÍA: Ignasi Marroyo COMISARI: Manel Miras DIRECCIÓN ARTÍSTICA: Natasha Christia COORDINACIÓN: Equip Photographic Social Vision Galeria Fotogràfica ilmondo MONTAJE: Nadia Garcia y Didac Cortina SUPERFICIE: la muestra ocupa la totalidad de la galería. TEMÁTICA: Reportaje documental. OBRAS: 36 imágenes en blanco y negro, formato 40x50 cm.
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
IMATGES IGNASI MARROYO / IMÁGENES IGNASI MARROYO
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa
IMATGES IGNASI MARROYO / IMÁGENES IGNASI MARROYO
Dossier de Premsa // Dossier de Prensa