I SETMANA DE LA INNOVACIÓ PROGRAMA DIMARTS, 14 DE MAIG. Palau de Cerveró. 19:00H DIÀLEGS D’INNOVACIÓ. Els nostres veïns més íntims: microbioma humà. Andrés Moya, catedràtic de Genètica de la Universitat de València. Reis Juan, periodista. Va ser a finals dels noranta quan vàrem entendre l’impacte que tenia en nosaltres, el humans, l’existència als nostres cossos d’una enorme quantitat de cèl·lules microbianes amb les quals vivim en simbiosi. Tenim 100 vegades més gens microbians que humans. Aquest Diàleg vol oferir una introducció al ‘Microbioma humà’.
DIMECRES, 15 DE MAIG. Palau de Cerveró. 19:00H DIÀLEGS D’INNOVACIÓ. Com mirar, com escoltar: l’Art al segle XXI. Romà de la Calle, catedràtic de Estètica de la Universitat de València. Núria Cadenas, periodista. Els artistes busquen nous llenguatges per crear, amb millor o pijor fortuna, més enllà de les modes presents. El filtre del temps separa el gra de la palla. Els espais també busquen noves maneres de presentar les obres d’art, cercant associacions noves, interpretacions noves, significats nous.
DILLUNS, 20 DE MAIG. Palau de Cerveró. 19:00H INNOVACIÓ OBERTA. Transferència del Coneixement, Finançament públic i privat. Establint les regles del joc. Daniel Ramón, Conseller Delegat de la companyia biotecnològica BIÓPOLIS. Adela Cortina, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València. Juan Antonio Raga (moderador), director del Parc Científic de la Universitat de València. El nou model econòmic requereix d’una transferència del coneixement generat pel sector públic cap a aplicacions industrials. Aquesta transferència ha de ser ràpida i beneficiosa per a tots: sector públic i sector privat. Quines haurien de ser les regles del joc?
PCUV. C/Catedràtic Agustín Escardino, 9, 46980 Paterna (València) Spain. Tel. +34 963 544 758 www.pcuv.es
DIMARTS, 21 DE MAIG. Palau de Cerveró. 18:00H EMPRENIMENT I INNOVACIÓ. S’innova a la Comunitat Valenciana? Factors que dificulten i faciliten la cultura de la Innovació i de l’Empreniment. Vicente Ruiz, President de RNB, companyia valenciana del sector de cosmètics i perfumeria. Damià Tormo, Director General de la companyia biofarmacèutica Bioncotech Therapeutics. Raúl Contreras, fundador de ‘NITTÚA, plataforma para el cambio social’. Antonio Ariño (moderador), catedràtic de Sociologia i Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Es pretén plantejar un debat sobre la qualitat de l’empreniment i de la innovació a Espanya i a la Comunitat Valenciana, a partir d’interessants arguments i experiències sobre l’estat de la transferència de coneixement i la cultura de l’empreniment en la Formació, en l’Economia i en la societat en general.
DIMECRES, 22 DE MAIG. Col·legi Major Rector Peset. 19:00H DIÀLEGS D’INNOVACIÓ. Jeckill i Hyde. Noves tecnologies a través de l’espill. Manuel Porcar, investigador en Biotecnologia i Biologia Sintètica de l’Institut Cavanilles de la Universitat de València. Jaume Prats, periodista. Els responsables de la presa de decisions són cada vegada més conscients de la necessitat d’identificar i d’abordar els problemes ètics, legals i socials que planteja el progrés tecnològic.
DIVENDRES, 24 DE MAIG. Auditori Marie Curie (Parc Científic). 12:30H CONFERÈNCIA. El dia més llarg de la meua vida. Un any al Pol Sud a la caça de neutrins. Carlos Pobes, físic, investigador del Instituto de Ciencia de Materiales de Aragón de la Universidad de Zaragoza y del Consejo Superior de Investigaciones Científicas. La xerrada descobrirà l’experiència innovadora de viure un any pendent de l’ICECube, el telescopi de neutrins més gran del món, a l’Estació Amundsen-Scott del Pol Sud a l’Antàrtida, en condicions pròpies de l’anomenat “Winter Over”, un hivern amb temperatures que arriben a -76º y en completa obscuritat. Un innovador experiment que està a punt de donar nous descobriments en el camp de l’astronomia de neutrins.
DISSABTE, 25 DE MAIG. Parc Científic de la Universitat de València. Campus BurjassotPaterna. De 10:00 a 14:00H. EXPOCIÈNCIA 2013. Jornada de Portes Obertes del Parc Científic de la Universitat de València.
Expociència està consolidada com a una de les principals accions de divulgació i foment de la cultura científica i de la innovació en la Comunitat Valenciana. Cada any, més de 3.000 persones visiten el Parc Científic de la Universitat de València en un matí lúdic de dissabte, replet d’activitats i experiments científics orientats a tots els públics. www.expociencia.org https://www.facebook.com/expociencia.pcuv
PCUV. C/Catedràtic Agustín Escardino, 9, 46980 Paterna (València) Spain. Tel. +34 963 544 758 www.pcuv.es