Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua ...

18 jul. 2013 - Pesca, Alimentació i Aigua. Consellería de Presidencia y Agricultura,. Pesca, Alimentación y Agua. RESOLUCIÓ de 16 de juliol de 2013, de la ...
938KB Größe 3 Downloads 72 vistas
Num. 7070 / 18.07.2013

Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua

21306

Consellería de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua

RESOLUCIÓ de 16 de juliol de 2013, de la directora general del Secretariat del Consell i Relacions amb les Corts, per la qual es disposa la publicació del contracte programa entre el Consell i Radiotelevisió Valenciana, SA, per al període 2013-2015. [2013/7572]

RESOLUCIÓN de 16 de julio de 2013, de la directora general del Secretariado del Consell y Relaciones con Les Corts, por la que se dispone la publicación del contrato programa entre el Consell y Radiotelevisión Valenciana, SA, para el período 2013-2015. [2013/7572]

El Consell i Radiotelevisió Valenciana, SA, han subscrit, després de la tramitació prèvia reglamentària, el 9 de juliol de 2013, el contracte programa per al període 2013-2015. En compliment del que establix l’article 3.4 del Decret 20/1993, de 8 de febrer, del Consell, cal publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana l’esmentat contracte programa, que ha quedat inscrit en el Registre de Convenis de la Generalitat amb el número 878/2013 i que figura com a annex d’esta resolució.

El Consell y Radiotelevisión Valenciana, SA, han suscrito, previa tramitación reglamentaria, el día 9 de julio de 2013, el contrato programa para el período 2013-2015. En cumplimiento de lo establecido en el artículo 3.4 del Decreto 20/1993, de 8 de febrero, del Consell, procede la publicación en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de dicho contrato programa, que ha quedado inscrito en el Registro de Convenios de la Generalitat con el número 878/2013 y que figura como anexo de esta resolución.

València, 16 de juliol de 2013.– La directora general del Secretariat del Consell i Relacions amb les Corts: Marta Martí Arador.

Valencia, 16 de julio de 2013.– La directora general del Secretariado del Consell y Relaciones con Les Corts: Marta Martí Arador.

Contracte programa entre el Consell de la Generalitat i Radiotelevisió Valenciana, SA, per al període 2013-2015

Contrato programa entre el Consell de la Generalitat y Radiotelevisión Valenciana, SA, para el período 2013-2015

València, 9 de juliol de 2013

Valencia, 9 de julio de 2013

Reunits En representació del Consell de la Generalitat, José Císcar Bolufer, vicepresident del Consell i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua. Actua en este acte amb l’habilitació que li concedix expressament l’Acord del Consell de la Generalitat adoptat en sessió celebrada en data 5 de juliol de 2013, en virtut del qual s’aprova este contracte programa i els gastos de caràcter plurianual que este comporta per a la Generalitat, segons el que establix l’article 54.bis del Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana. En representació de la societat mercantil de titularitat pública Radiotelevisió Valenciana, SA, Rosa Maria Vidal Monferrer, directora general de Radiotelevisió Valenciana, SA Unipersonal (d’ara en avant Radiotelevisió Valenciana o RTVV). Actua en este acte amb l’habilitació que li concedix expressament l’Acord adoptat pel Consell d’Administració de la societat Radiotelevisió Valenciana, de conformitat amb el que disposa l’article 22.3 de la Llei de la Generalitat 3/2012, de 20 de juliol, per la qual s’aprova l’Estatut de Radiotelevisió Valenciana. Totes les parts es reconeixen mútuament competència i capacitat per a formalitzar este contracte programa.

Reunidos En representación del Consell de la Generalitat, José Císcar Bolufer, vicepresidente de Consell y conseller de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua. Actúa en este acto con la habilitación que le concede expresamente el Acuerdo del Consell de la Generalitat adoptado en sesión celebrada en fecha 5 de julio de 2013, en virtud del cual se aprueba este contrato programa y los gastos de carácter plurianual que el mismo comporta para la Generalitat, a tenor de lo establecido en el artículo 54.bis del Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat Valenciana. En representación de la sociedad mercantil de titularidad pública Radiotelevisión Valenciana, SA, Rosa María Vidal Monferrer, directora general de Radiotelevisión Valenciana, SA Unipersonal (en adelante Radiotelevisión Valenciana o RTVV). Actúa en este acto con la habilitación que le concede expresamente el Acuerdo adoptado por el Consejo de Administración de la sociedad Radiotelevisión Valenciana, de conformidad con lo que dispone el artículo 22.3 de la Ley de la Generalitat 3/2012, de 20 de julio, por la que se aprueba el Estatuto de Radiotelevisión Valenciana. Todas las partes se reconocen mutuamente competencia y capacidad para formalizar el presente contrato programa.

Manifesten 1. La Llei 7/1984, de 4 de juliol, va suposar la creació de l’entitat pública Radiotelevisió Valenciana, i la regulació dels servicis de radiodifusió i televisió de la Generalitat. La llei esmentada va suposar una fita significativa en el desenrotllament i vertebració de la realitat cultural, econòmica i social de la Comunitat Valenciana, així com un motor de desenrotllament de la indústria audiovisual valenciana. 2. Tenint en compte el temps transcorregut des de la creació de l’entitat pública de Radiotelevisió Valenciana, mitjançant Llei 7/1984, de 4 de juliol, la necessitat d’adaptar-se als nous avanços tecnològics, i a la nova normativa estatal i autonòmica que regula el sector audiovisual, i amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència dels recursos economicofinancers destinats a finançar els distints servicis públics, s’ha aprovat la Llei 3/2012, de 20 de juliol, de la Generalitat, d’Estatut de Radiotelevisió Valenciana. La llei esmentada té com a objectiu fer compatible la rendibilitat social i la viabilitat econòmica en la prestació del servici públic de radiotelevisió, per a la qual cosa establix uns objectius generals de servici públic, i un règim pressupostari específic a fi de fer una gestió basada en criteris de transparència empresarial i que el finançament públic no sostinga aquelles activitats alienes al compliment del servici públic.

Manifiestan 1. La Ley 7/1984, de 4 de julio, supuso la creación de la entidad pública Radiotelevisión Valenciana, y la regulación de los servicios de radiodifusión y televisión de la Generalitat. Dicha ley supuso un hito significativo en el desarrollo y vertebración de la realidad cultural, económica y social de la Comunitat Valenciana, así como un motor de desarrollo de la industria audiovisual valenciana. 2. Teniendo en cuenta el tiempo transcurrido desde la creación de la entidad pública de Radiotelevisión Valenciana mediante Ley 7/1984, de 4 de julio, la necesidad de adaptarse a los nuevos avances tecnológicos, y a la nueva normativa estatal y autonómica que regula el sector audiovisual, y con el objetivo de aumentar la eficiencia de los recursos económico-financieros destinados a financiar los distintos servicios públicos, se ha aprobado la Ley 3/2012, de 20 de julio, de la Generalitat, de Estatuto de Radiotelevisión Valenciana. Dicha Ley tiene como objetivo hacer compatible la rentabilidad social y la viabilidad económica en la prestación del servicio público de radiotelevisión, para lo cual establece unos objetivos generales de servicio público, y un régimen presupuestario específico con el fin de establecer una gestión basada en criterios de transparencia empresarial y que la financiación pública no sostenga aquellas actividades ajenas al cumplimiento del servicio público.

Num. 7070 / 18.07.2013

Per al compliment dels objectius esmentats, la llei encomana la prestació del servici públic de ràdio i televisió d’àmbit autonòmic a la societat Radiotelevisió Valenciana, i establix el règim jurídic propi. 3. La Llei 3/2012 partix d’una noció àmplia del concepte de servici públic, que és coincident amb la concepció del servici públic de radiodifusió que se sosté a nivell comunitari europeu. En este sentit i per citar un exemple, la Comunicació de la Comissió sobre l’aplicació de les normes en matèria d’ajudes estatals als servicis públics de radiodifusió (2001/C 320/04), en el seu apartat 33, ha assenyalat que «La definició de missió de servici públic incumbix als estats membres, que poden prendre decisions en la matèria en l’àmbit nacional, regional o local. En general, esta competència ha d’exercir-se tenint en compte el concepte comunitari de «servicis d’interés econòmic general»». No obstant això, atesa la naturalesa específica del sector de la radiodifusió, i tenint en compte les disposicions interpretatives del protocol, cal considerar legítima, d’acord amb l’apartat 2 de l’article 86, una definició «àmplia», que confie a un operador determinat la tasca d’oferir una programació equilibrada i variada, d’acord amb la seua funció, mantenint al mateix temps un cert nivell d’audiència. La definició esmentada seria coherent amb l’objectiu de garantir la satisfacció de les necessitats democràtiques, socials i culturals de la societat i garantir el pluralisme, inclosa la diversitat cultural i lingüística». 4. En esta mateixa línia se situen diverses declaracions de la Unió Europea, especialment del seu Parlament, en la línia del que va establir fa uns anys (1993) la Unió Europea de Radiodifusió (UER), en enumerar l’especificitat del servici públic audiovisual: «una programació per a tots, un servici de base generalista amb ampliacions temàtiques, un fòrum per al debat democràtic, lliure accés del públic als principals esdeveniments, una referència en matèria de qualitat, una abundant producció original i un esperit innovador, una vitrina cultural, una contribució al reforç de la identitat europea, així com als seus valors socials i culturals, un motor de la investigació i del desenrotllament tecnològic». 5. En este sentit, RTVV es compromet a lluitar contra els prejuís de gènere que perviuen en la societat, a incloure mecanismes que garantisquen el respecte de gènere en el treball i que eixe respecte es reflectisca en el relat informatiu. Així, potenciarà la presència de les dones com a protagonistes de la notícia, la capacitació i sensibilització del personal, l’eradicació del llenguatge sexista i la lluita contra les formes i continguts discriminatoris en tota la graella. En especial, en relació amb la violència de gènere, realitzarà un tractament rigorós amb accions en programes de ràdio, televisió i Internet i amb activitat publicitària favorable al servici públic adés esmentat. Per a garantir tot això, aprovarà un Pla d’Igualtat la finalitat del qual siga impulsar i fer efectiu el dret d’igualtat en el tracte i oportunitats entre hòmens i dones, a més de l’eliminació de qualsevol discriminació directa o indirecta per raó de sexe dins de l’àmbit laboral, i estudiarà la implementació de la creació de la figura de Defensora de la Igualtat. 6. Alhora, en compliment de la llei, RTVV, es compromet a elaborar un Codi d’Estil i Deontològic, així com procediments que n’asseguren l’aplicació. 7. Tot això sense oblidar les actuals restriccions pressupostàries a què està sotmesa RTVV, conseqüència de l’actual panorama econòmic, i que per a complir els seus objectius haurà d’atendre criteris d’eficiència i eficàcia en la gestió, realitzant una gestió sostenible dels seus recursos, sobre la base del compliment estricte de la legislació aplicable i dels compromisos de dèficit que té, en atenció a la seua condició d’empresa pública. 8. Així, en compliment de la llei en les futures licitacions es respectaran determinades limitacions quant a continguts, ús de la publicitat, etc., que hauran de figurar estrictament regulades en les bases de cada contractació pública. 9. D’acord amb estes declaracions de principi, l’article 2.4 de la Llei 3/2012, de 20 de juliol, inclou dins de la programació de servici públic la informació com a eix prioritari, així com els programes de contingut informatiu general, la cobertura informativa de l’activitat oficial de les institucions d’autogovern valencià, la programació infantil, cultural, divulgativa i d’entreteniment.

21307

Para el cumplimiento de dichos objetivos, la Ley encomienda la prestación del servicio público de radio y televisión de ámbito autonómico a la sociedad Radiotelevisión Valenciana, y establece el régimen jurídico propio para la misma. 3. La Ley 3/2012 parte de una noción amplia del concepto de servicio público, que es coincidente con la concepción del servicio público de radiodifusión que se sostiene a nivel comunitario europeo. En este sentido y por citar un ejemplo, la Comunicación de la Comisión sobre la aplicación de las normas en materia de ayudas estatales a los servicios públicos de radiodifusión (2001/C 320/04), en su apartado 33, ha señalado que «La definición de misión de servicio público incumbe a los estados miembros, que pueden tomar decisiones en la materia en el ámbito nacional, regional o local. En general, esta competencia debe ejercerse teniendo en cuenta el concepto comunitario de «servicios de interés económico general»». Sin embargo, dada la naturaleza específica del sector de la radiodifusión, y teniendo en cuenta las disposiciones interpretativas del protocolo, cabe considerar legítima con arreglo al apartado 2 del artículo 86 una definición «amplia», que confíe a un operador determinado la tarea de ofrecer una programación equilibrada y variada, acorde con su función, manteniendo al mismo tiempo un cierto nivel de audiencia. Dicha definición sería coherente con el objetivo de garantizar la satisfacción de las necesidades democráticas, sociales y culturales de la sociedad y garantizar el pluralismo, incluida la diversidad cultural y lingüística.» 4. En esta misma línea se sitúan diversas declaraciones de la Unión Europea, especialmente de su Parlamento, en la línea de lo que estableció hace unos años (1993) la Unión Europea de Radiodifusión (UER) al enumerar la especificidad del servicio público audiovisual: «una programación para todos, un servicio de base generalista con ampliaciones temáticas, un foro para el debate democrático, libre acceso del público a los principales acontecimientos, una referencia en materia de calidad, una abundante producción original y un espíritu innovador, una vitrina cultural, una contribución al refuerzo de la identidad europea, así como a sus valores sociales y culturales, un motor de la investigación y del desarrollo tecnológico». 5. En este sentido, RTVV se compromete a luchar contra los prejuicios de género que perviven en la sociedad, a incluir mecanismos que garanticen el respeto de género en el trabajo y que dicho respeto se refleje en el relato informativo. Así, potenciará la presencia de las mujeres como protagonistas de la noticia, la capacitación y sensibilización del personal, la erradicación del lenguaje sexista y la lucha contra las formas y contenidos discriminatorios en toda la parrilla. En especial en relación con la violencia de género, realizará un tratamiento riguroso con acciones en programas de radio, televisión e Internet y con actividad publicitaria favorable a dicho servicio público. Para garantizar todo ello, aprobará un Plan de Igualdad cuya finalidad sea la de impulsar y hacer efectivo el derecho de igualdad en el trato y oportunidades entre hombres y mujeres, además de la eliminación de cualquier discriminación directa o indirecta por razón de sexo dentro del ámbito laboral y estudiará la implementación de la creación de la figura de Defensora de la Igualdad. 6. Asimismo, en cumplimiento de la ley, RTVV se compromete a elaborar un Código de Estilo y Deontológico, así como procedimientos que aseguren su aplicación. 7. Todo ello sin olvidar las actuales restricciones presupuestarias a las que está sometida RTVV, consecuencia del actual escenario económico y que para cumplir sus objetivos deberá atender a criterios de eficiencia y eficacia en la gestión, realizando una gestión sostenible de sus recursos, sobre la base del cumplimiento estricto de la legislación aplicable y de los compromisos de déficit que tiene en atención a su condición de empresa pública. 8. Así, en cumplimiento de la ley en las futuras licitaciones se respetarán determinadas limitaciones en cuanto a contenidos, uso de la publicidad, etc., que deberán figurar estrictamente regulados en las bases de cada contratación pública. 9. De acuerdo con estas declaraciones de principio, el artículo 2.4 de la Ley 3/2012, de 20 de julio, incluye dentro de la programación de servicio público la información como eje prioritario, así como los programas de contenido informativo general, la cobertura informativa de la actividad oficial de las instituciones de autogobierno valenciano, la programación infantil, cultural, divulgativa y de entretenimiento.

Num. 7070 / 18.07.2013

De la mateixa manera, la Llei 3/2012 establix en l’article 34 un sistema de finançament mixt. Per a això, s’establix que les aportacions de la Generalitat únicament podran ser destinades a finançar aquells continguts de servici públic que s’establisquen en el contracte programa (article 35.1). A més, estes compensacions no podran superar el cost net del servici públic prestat en el corresponent exercici pressupostari (article 35.2), considerant com a tal la diferència entre tots els costos imputables a la prestació del servici públic i els ingressos efectivament obtinguts per RTVV per activitats comercials associades a la programació de servici públic. 10. En este context, la llei articula un instrument específic en què s’haurà de concretar i garantir el compliment dels anteriors objectius: el contracte programa, que haurà de ser subscrit entre la Generalitat i Radiotelevisió Valenciana, i que tindrà una duració de tres anys. El present contracte programa pretén dotar les parts d’un marc contractual de caràcter plurianual, que permeta assegurar el compliment dels objectius establits en la Llei 3/2012, establint un sistema de finançament mixt estable i sostenible, que sustente una gestió econòmica ordenada, viable i eficient, a fi d’adequar la gestió del servici públic a les exigències dels canvis tecnològics i a les demandes socials, que s’adeqüe plenament als principis de racionalitat, proporcionalitat i transparència en la gestió, garantint un model de qualitat que siga reconegut per la societat valenciana. El contracte programa té quatre blocs diferenciats: (i) establir els objectius i compromisos de programació, tot distingint aquells que són propis de servici públic dels que no ho són, ció,

(ii) definir les línies estratègiques de continguts, emissió i produc(iii) establir el model de finançament de Radiotelevisió Valenciana, (iv) i fixar els mitjans per al control d’objectius establits en aquell.

11. De conformitat amb el que establix l’apartat 3 de l’article 22 de la Llei de la Generalitat 3/2012, correspon a la Direcció General de la societat elaborar la proposta de contracte programa. Per la seua banda l’article 42.3 de la llei esmentada assenyala que Radiotelevisió Valenciana presentarà prèviament al Consell, per a la seua discussió, una proposta de contracte programa. L’article 17.3.j de la Llei 3/2012 assenyala que correspon al Consell d’Administració aprovar la proposta de contracte programa elaborada pel director general, i finalment l’article 42.4 de la llei esmentada establix que les Corts hauran de ser informades pel Consell de forma prèvia a la seua aprovació sobre el contingut del contracte programa. Estes quatre fites fonamentals en la tramitació d’este contracte programa s’han complit. Per part de Radiotelevisió Valenciana, en data 6 de juny de 2013, la Direcció General de Radiotelevisió Valenciana ha remés al Consell per a la seua discussió la proposta de contracte programa que ha elaborat i ha aprovat el Consell d’Administració de Radiotelevisió Valenciana, en la seua sessió de 3-4 de juny de 2013. Per part del Consell, una vegada consensuat el contingut i termes amb Radiotelevisió Valenciana, SA, ha informat les Corts en data 2 de juliol de 2013 i, després d’eixe tràmit, l’han aprovat en la reunió del dia 5 de juliol de 2013. Per tant, s’hi complixen tots els requisits de procediment previs per a la firma d’este document. 12. Amb caràcter previ a l’adopció de l’Acord del Consell, la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública ha emés un informe preceptiu, per exigir-ho l’article 54.bis.1.a del Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana i l’Advocacia de la Generalitat Valenciana. 13. Durant el primer any de vigència d’este contracte programa s’anirà adaptant la societat Radiotelevisió Valenciana als seus principis i continguts, i serà necessari un període de temps per a la seua implementació completa. 14. Per tant, a la vista de tot allò que s’ha exposat, ambdós institucions, el Consell de la Generalitat i la societat Radiotelevisió Valenciana,

21308

Del mismo modo, la Ley 3/2012 establece en su artículo 34 un sistema de financiación mixta. Para ello, se establece que las aportaciones de la Generalitat únicamente podrán ser destinadas a financiar aquellos contenidos de servicio público que se establezcan en el contrato programa (artículo 35.1). Además estas compensaciones no podrán superar el coste neto del servicio público prestado en el correspondiente ejercicio presupuestario (artículo 35.2), considerando como tal la diferencia entre todos los costes imputables a la prestación del servicio público y los ingresos efectivamente obtenidos por RTVV por actividades comerciales asociadas a la programación de servicio público. 10. En este contexto, la ley articula un instrumento específico en el que se deberá concretar y garantizar el cumplimiento de los anteriores objetivos: el contrato programa, que deberá ser suscrito entre la Generalitat y Radiotelevisión Valenciana y tendrá una duración de tres años. El presente contrato programa pretende dotar un marco contractual de carácter plurianual a las partes que permita asegurar el cumplimiento de los objetivos establecidos en la Ley 3/2012, estableciendo un sistema de financiación mixto estable y sostenible, que sustente una gestión económica ordenada, viable y eficiente, a fin de adecuar la gestión del servicio público a las exigencias de los cambios tecnológicos y a las demandas sociales, que se adecue plenamente a los principios de racionalidad, proporcionalidad y transparencia en la gestión, garantizando un modelo de calidad que sea reconocido por la sociedad valenciana. El contrato programa tiene cuatro bloques diferenciados: (i) establecer los objetivos y compromisos de programación distinguiendo aquellos que son propios de servicio público de los que no los son, (ii) definir las líneas estratégicas de contenidos, emisión y producción, (iii) establecer el modelo de financiación de Radiotelevisión Valenciana, (iv) y fijar los medios para el control de objetivos establecidos en el mismo. 11. De conformidad con lo establecido en el apartado 3 del artículo 22 de la Ley de la Generalitat 3/2012, corresponde a la Dirección General de la sociedad elaborar la propuesta de contrato programa. Por su parte el artículo 42.3 de la citada ley señala que Radiotelevisión Valenciana presentará previamente al Consell, para su discusión, una propuesta de contrato programa. El artículo 17.3.j de la Ley 3/2012 señala que corresponde al Consejo de Administración aprobar la propuesta de contrato programa elaborada por el director general, y finalmente el artículo 42.4 de la ley citada establece que Les Corts deberán ser informadas por el Consell de forma previa a su aprobación sobre el contenido del contrato programa. Estos cuatro hitos fundamentales en la tramitación de este contrato programa se han cumplido. Por parte de Radiotelevisión Valenciana, en fecha 6 de junio de 2013, la Dirección General de Radiotelevisión Valenciana ha remitido al Consell para su discusión la propuesta de contrato programa que ha elaborado y ha aprobado el Consejo de Administración de Radiotelevisión Valenciana, en su sesión de 3-4 de junio de 2013. Por parte del Consell, una vez consensuado el contenido y términos con Radiotelevisión Valenciana, SA, ha informado a Les Corts en fecha 2 de julio de 2013 y, tras ese trámite, lo ha aprobado en su reunión del día 5 de julio de 2013. Por lo tanto, se cumplen todos los requisitos de procedimiento previos para la firma de este documento. 12. Con carácter previo a la adopción del Acuerdo del Consell ha emitido informe preceptivo la Consellería de Hacienda y Administración Pública, por exigirlo el artículo 54.bis.1.a del Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat Valenciana y la Abogacía de la Generalitat Valenciana. 13. Durante el primer año de vigencia del presente contrato programa se irá adaptando la sociedad Radiotelevisión Valenciana a los principios y contenidos del mismo, siendo necesario un período de tiempo para su implementación completa. 14. Por tanto, a la vista de todo lo expuesto, ambas instituciones, el Consell de la Generalitat y la sociedad Radiotelevisión Valenciana

Num. 7070 / 18.07.2013

Acorden Subscriure el present contracte programa, assumint els compromisos i obligacions que a cada una corresponen en la prestació del servici públic de ràdio i televisió. Este contracte programa es regirà per les següents: Clàusules

21309

Acuerdan Suscribir el presente contrato programa, asumiendo los compromisos y obligaciones que a cada una corresponden en la prestación del servicio público de radio y televisión. Este contrato programa se regirá por las siguientes: Cláusulas

1. Objecte i finalitat Este contracte programa és un instrument previst en la Llei 3/2012, de 20 de juliol, d’Estatut de Radiotelevisió Valenciana, amb l’objecte que servisca per a establir les directrius de la gestió del servici públic de ràdio i televisió que li correspon a la Generalitat a través de Radiotelevisió Valenciana, SA. Per mitjà d’este contracte programa, el Consell i Radiotelevisió Valenciana, SA, concreten pel període a què se n’estén la vigència, d’acord amb el que preveu la clàusula 17, els continguts de servici públic i objectius generals, les línies estratègiques i els objectius de programació i gestió a complir per Radiotelevisió Valenciana, SA, a fi d’aconseguir, dins de les disponibilitats financeres establides en este contracte, uns valors d’audiència que situen Radiotelevisió Valenciana, SA, en posicions de penetració en la societat adequats per a fer efectiva la seua funció de servici públic.

1. Objeto y finalidad El presente contrato programa es un instrumento previsto en la Ley 3/2012, de 20 de julio, de Estatuto de Radiotelevisión Valenciana, con el objeto de que sirva para establecer las directrices de la gestión del servicio público de radio y televisión que le corresponde a la Generalitat a través de Radiotelevisión Valenciana, SA. Mediante el presente contrato programa, el Consell y Radiotelevisión Valenciana, SA, concretan por el periodo al que se extiende la vigencia del mismo conforme a lo previsto en la cláusula 17, los contenidos de servicio público y objetivos generales, las líneas estratégicas y los objetivos de programación y gestión a cumplir por Radiotelevisión Valenciana, SA, a fin de alcanzar, dentro de las disponibilidades financieras establecidas en este contrato, unos valores de audiencia que sitúen a Radiotelevisión Valenciana, SA, en posiciones de penetración en la sociedad adecuados para hacer efectiva su función de servicio público.

2. Definició de programació de servici públic Als efectes d’este contracte programa s’entén per programació de servici públic tota l’oferta de programació amb continguts destinats a la informació, la formació i entreteniment del públic en general.

2. Definición de programación de servicio público A los efectos de este contrato programa se entiende por programación de servicio público toda la oferta de programación con contenidos destinados a la información, la formación y entretenimiento del público en general. En líneas generales toda la programación de servicio público debe cumplir los objetivos generales que establece el artículo 2.2 y la disposición adicional primera de la Ley 3/2012, de 20 de julio y en particular: – Respetar las garantías democráticas (especialmente defensa del pluralismo) y estimular la participación ciudadana. – Fomentar y consolidar la identidad propia de la Comunitat Valenciana. – Fomentar, consolidar, potenciar y proteger el uso de la lengua valenciana. – Promover la educación y cultura en su más amplia acepción entre la ciudadanía. – Ser una programación de calidad en cuanto a contenidos. – Vertebrar el territorio de la Comunitat Valenciana mediante el equilibrio territorial. Impulsar la promoción del espacio valenciano de comunicación. – Ser un motor de la actividad económica y del desarrollo de la industria audiovisual de la Comunitat Valenciana promoviendo la innovación. – Ser modelo de credibilidad e independencia – Fomentar la solidaridad, participación y espíritu crítico. – Ser referente de calidad, que comporta: a. Divulgar y socializar los conocimientos intelectuales, artísticos, científicos, económicos y técnicos, entre otros. b. Impulsar la innovación y experimentación creativa y ofrecer un buen producto abierto a nuevas ideas y nuevos formatos. c. Asegurar una oferta de entretenimiento que, con criterios de calidad, dé servicio a los diferentes grupos presentes en la sociedad valenciana. – Facilitar el acceso de toda la ciudadanía a las nuevas tecnologías de la información y la comunicación, especialmente a Internet, y al conjunto de dispositivos digitales de movilidad. – Finalmente, Radiotelevisión Valenciana se esforzará por cooperar con todos los niveles del sistema educativo para aprovechar las sinergias y contribuir tanto a la mejora de sus productos audiovisuales como a ayudar al sistema educativos en la consecución de sus objetivos, con especial atención a la alfabetización mediática. Asimismo, fomentará la colaboración con las universidades y el sistema educativo no universitario y mantendrá y conservará el archivo documental audiovisual de la sociedad. Estas funciones esenciales que deben inspirar toda la programación de servicio público se materializarán en las siguientes tipologías generales de programas de servicio público: 1. Programas informativos: programas informativos diarios, programas informativos semanales (específicos o generales), programas

En línies generals tota la programació de servici públic ha de complir els objectius generals que establix l’article 2.2 i la disposició addicional primera de la Llei 3/2012, de 20 de juliol, i en particular: – Respectar les garanties democràtiques (especialment defensa del pluralisme) i estimular la participació ciutadana. – Fomentar i consolidar la identitat pròpia de la Comunitat Valenciana. – Fomentar, consolidar, potenciar i protegir l’ús de la llengua valenciana. – Promoure l’educació i cultura en la seua més àmplia accepció entre la ciutadania. – Ser una programació de qualitat quant a continguts. – Vertebrar el territori de la Comunitat Valenciana per mitjà de l’equilibri territorial. Impulsar la promoció de l’espai valencià de comunicació. – Ser un motor de l’activitat econòmica i del desenrotllament de la indústria audiovisual de la Comunitat Valenciana promovent la innovació. – Ser model de credibilitat i independència – Fomentar la solidaritat, participació i esperit crític. – Ser referent de qualitat, que comporta: a. Divulgar i socialitzar els coneixements intel·lectuals, artístics, científics, econòmics i tècnics, entre altres. b. Impulsar la innovació i experimentació creativa i oferir un bon producte obert a noves idees i nous formats. c. Assegurar una oferta d’entreteniment que, amb criteris de qualitat, done servici als diferents grups presents en la societat valenciana. – Facilitar l’accés de tota la ciutadania a les noves tecnologies de la informació i la comunicació, especialment a Internet, i al conjunt de dispositius digitals de mobilitat. – Finalment, Radiotelevisió Valenciana s’esforçarà per cooperar amb tots els nivells del sistema educatiu per a aprofitar les sinergies i contribuir tant a la millora dels seus productes audiovisuals com a ajudar el sistema educatius en la consecució dels seus objectius, amb especial atenció a l’alfabetització mediàtica. Alhora, fomentarà la col· laboració amb les universitats i el sistema educatiu no universitari i mantindrà i conservarà l’arxiu documental audiovisual de la societat. Estes funcions essencials que han d’inspirar tota la programació de servici públic es materialitzaran en les següents tipologies generals de programes de servici públic: 1. Programes informatius: programes informatius diaris, programes informatius setmanals (específics o generals), programes informatius

Num. 7070 / 18.07.2013

especials dedicats a esdeveniments extraordinaris, programes d’opinió i/o debat. 2. Programes divulgatius i culturals: com ara documentals, reportatges d’actualitat o retransmissions d’actes i esdeveniments socials, institucionals, culturals i festius de tota índole a la Comunitat Valenciana.

21310

4. Programes infantils i juvenils, destinats a esta franja d’audiència, com ara sèries, magazins, musicals, concursos, programes educatius i culturals. 5. Programes, sèries i retransmissions esportives, en especial aquells que es desenrotllen a la Comunitat Valenciana o en els quals participen equips, federacions o esportistes de la Comunitat Valenciana. La distribució d’estos tipus de programes en la graella de programació dels distints mitjans i suports que gestiona Radiotelevisió Valenciana, SA, obeirà a criteris de rendibilitat social, eficiència econòmica i racionalitat empresarial, tenint en compte els hàbits i preferències dels ciutadans en el consum de la televisió i ràdio. En tot cas haurà de ser respectuosa amb el dret de les persones a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. Radiotelevisió Valenciana no podrà emetre programació en què es vulneren els drets fonamentals de la persona establits en la Constitució, es promoga la falta de consideració cap als valors democràtics o cívics, el menyspreu de la dignitat que tota persona mereix o a la intimitat de les persones.

informativos especiales dedicados a acontecimientos extraordinarios, programas de opinión y/o debate. 2. Programas divulgativos y culturales: tales como documentales, reportajes de actualidad o retransmisiones de actos y eventos sociales, institucionales, culturales y festivos de toda índole en la Comunitat Valenciana. 3. Programas de entretenimiento: tales como largometrajes, TVmovies, series y miniseries, magazines, entrevistas, programas musicales y análogos. 4. Programas infantiles y juveniles, destinados a esta franja de audiencia, tales como series, magazines, musicales, concursos, programas educativos y culturales. 5. Programas, series y retransmisiones deportivas, en especial aquellos que se desarrollen en la Comunitat Valenciana o en los que participen equipos, federaciones o deportistas de la Comunitat Valenciana. La distribución de estos tipo de programas en la rejilla de programación de los distintos medios y soportes que gestiona Radiotelevisión Valenciana, SA, obedecerá a criterios de rentabilidad social, eficiencia económica y racionalidad empresarial, teniendo en cuenta los hábitos y preferencias de los ciudadanos en el consumo de la televisión y radio. En todo caso deberá ser respetuosa con el derecho de las personas al honor, a la intimidad personal y familiar y a la propia imagen. Radiotelevisión Valenciana no podrá emitir programación en la que se vulneren los derechos fundamentales de la persona establecidos en la Constitución, se promueva la falta de consideración hacia los valores democráticos o cívicos, el desprecio de la dignidad que toda persona merece o a la intimidad de las personas.

3. Principis d’actuació de Radiotelevisió Valenciana, SA Radiotelevisió Valenciana, SA, desenrotllarà les seues funcions atenint-se en tot moment a les disposicions generals que se li apliquen i, en particular, als principis previstos en l’article 9 de la Llei 3/2012, de 20 de juliol.

3. Principios de actuación de Radiotelevisión Valenciana, SA Radiotelevisión Valenciana, SA, desarrollará sus funciones ateniéndose en todo momento a las disposiciones generales que le sean de aplicación y, en particular, a los principios previstos en el artículo 9 de la Ley 3/2012, de 20 de julio.

4. Model funcional de Radiotelevisió Valenciana, SA Per al compliment de la funció del servici públic de comunicació audiovisual, així com per a la consecució dels objectius que establix la Llei 3/2012, de 20 de juliol, i el present contracte programa, Radiotelevisió Valenciana, SA, tindrà la seua disposició els canals audiovisuals següents: 1. Mínim dos canals de televisió digital terrestre: a. Un primer canal actualment denominat Canal 9. b. Un segon canal de televisió que serà el resultat de fusionar Punt Dos i Nou 24, sense perjuí que, de moment, es mantinguen les dos freqüències actuals diferenciades. Fins a la seua fusió, Radiotelevisió Valenciana, SA, utilitzarà els dos canals, Punt Dos i Nou 24, que actualment té en funcionament. 2. Les emissores de ràdio actualment denominades Ràdio Nou i Sí Ràdio, el manteniment de les quals com fins el moment present o la seua fusió estarà en funció de la seua viabilitat econòmica i de les necessitats de caràcter tècnic i operatiu de RTVV. En tot cas se’n garantirà el manteniment d’una. 3. Els suports multimèdia (pàgina web, etc.) que permeten difondre la programació audiovisual de RTVV. Estos suports multimèdia podran ser distints en funció dels avanços tecnològics que pogueren aparéixer i/o desenrotllar-se al llarg de la durada del contracte programa.

4. Modelo funcional de Radiotelevisión Valenciana, SA Para el cumplimiento de la función del servicio público de comunicación audiovisual, así como para la consecución de los objetivos que establece la Ley 3/2012, de 20 de julio, y el presente contrato programa, Radiotelevisión Valenciana, SA, tendrá su disposición los siguientes canales audiovisuales: 1. Mínimo dos canales de televisión digital terrestre: a. Un primer canal actualmente denominado Canal 9. b. Un segundo canal de televisión que será el resultado de fusionar Punt Dos y Nou 24, sin perjuicio de que de momento se mantengan las dos frecuencias actuales diferenciadas. Hasta su fusión, Radiotelevisión Valenciana, SA, utilizará los dos canales, Punt Dos y Nou 24, que actualmente tiene en funcionamiento. 2. Las emisoras de radio actualmente denominadas Ràdio Nou y Sí Ràdio, cuyo mantenimiento como hasta el momento presente o su fusión estará en función de su viabilidad económica y de las necesidades de carácter técnico y operativo de RTVV. En todo caso se garantizará el mantenimiento de una de ellas. 3. Los soportes multimedia (página web, etc.) que permitan difundir la programación audiovisual de RTVV. Estos soportes multimedia podrán ser distintos en función de los avances tecnológicos que pudieran aparecer y/o desarrollarse a lo largo de la duración del contrato programa. Todos los canales de comunicación audiovisual (TV digital terrestre, radio y multimedia) arriba relacionados entran dentro del ámbito de aplicación del presente contrato programa, resultándoles, por tanto, el mismo de aplicación.

3. Programes d’entreteniment: com ara llargmetratges, TV-movies, sèries i minisèries, magazins, entrevistes, programes musicals i anàlegs.

Tots els canals de comunicació audiovisual (TV digital terrestre, ràdio i multimèdia) adés indicats entren dins de l’àmbit d’aplicació d’este contracte programa, i per tant este els resulta d’aplicació. 5. Línies estratègiques de la gestió de Radiotelevisió Valenciana, SA Amb l’objectiu d’aconseguir que el servici públic de la ràdio i la televisió valenciana siguen percebuts pels valencians com una ràdio i una televisió pública de referència, amb una gestió econòmica austera, sostenible i transparent, es marquen les línies estratègiques a seguir en el present contracte programa. D’acord amb les noves tendències del sector audiovisual i a fi d’aconseguir una major eficiència econòmica i una rendibilitat social, la gestió a realitzar per part de Radiotelevisió Valenciana, SA, ha de regir-se per les línies estratègiques d’actuació següents:

5. Líneas estratégicas de la gestión de Radiotelevisión Valenciana, SA Con el objetivo de conseguir que el servicio público de la radio y la televisión Valenciana sean percibidos por los valencianos como una radio y una televisión pública de referencia, con una gestión económica austera, sostenible y transparente se marcan las líneas estratégicas a seguir en el presente contrato programa. De acuerdo con las nuevas tendencias del sector audiovisual y en aras a conseguir una mayor eficiencia económica y una rentabilidad social, la gestión a realizar por parte de Radiotelevisión Valenciana, SA, ha de regirse por las siguientes líneas estratégicas de actuación:

Num. 7070 / 18.07.2013

1. Els informatius com a eix central. 2. Informació esportiva amb àmplia cobertura local. 3. Gestió sostenible en continguts. 4. Manteniment de les seus d’Alacant i Castelló i la delegació de Madrid. 5. Optimització dels edificis i instal·lacions de Radiotelevisió Valenciana, SA. 6. Fusió de Nou Dos i Nou 24. 7. Coordinació i col·laboració de la redacció d’informatius i retransmissions esportives. 8. Aprofitament de sinergies. 5.1. Els informatius com a eix central. El caràcter de servici públic de RTVV posiciona als informatius com el pilar fonamental de la programació en tots els seus suports, i presta especial atenció a la informació d’àmbit autonòmic, comarcal i local. 5.2. Informació esportiva amb àmplia cobertura local. La informació esportiva se centra en la proximitat de la cadena als diferents esdeveniments esportius que tenen lloc a la Comunitat Valenciana, en especial aquells de major repercussió o relacionats amb esports autòctons i tradicionals de la Comunitat Valenciana. 5.3. Gestió sostenible de continguts. Durant la vigència d’este contracte programa, es realitzarà una gestió sostenible i eficient dels continguts utilitzant les distintes formules de gestió directa i indirecta permeses legalment. 5.4. Manteniment de les seus d’Alacant i Castelló i de la Delegació de Madrid. Com a mitjà de proporcionar immediatesa a la informació que s’emet en els distints canals i mitjans i vertebrar el territori de la Comunitat Valenciana, RTVV mantindrà en funcionament les seus d’Alacant i Castelló i la Delegació de Madrid. En tot cas els mitjans personals i materials s’adequaran a les necessitats de funcionament d’estes seus i delegació. 5.5. Optimització dels edificis i instal·lacions de Radiotelevisió Valenciana, SA. RTVV fomentarà la utilització del Centre de Producció de Programes de Burjassot (d’ara en avant CPP Burjassot), per a la producció i realització d’obres audiovisuals (edició, producció, postproducció). Per a la rendibilització dels edificis i instal·lacions s’incorporaran mesures en els processos de gestió de continguts i de servicis que es desenrotllen per part de Radiotelevisió Valenciana, SA. Ràdio Nou abandonarà la seua actual ubicació en l’avinguda Blasco Ibáñez i passarà a ocupar una part del CPP Burjassot. Dins de la política d’optimització del patrimoni de RTVV, al llarg de la vigència del contracte programa s’estudiaran la destinació més adequada dels distints immobles, en funció de les necessitats de RTVV. L’explotació comercial de la xarxa de difusió del servici públic desplegada al llarg de la Comunitat Valenciana correspon a RTVV, com a titular seu, podent arbitrar els mecanismes que corresponguen per a optimitzar la rendibilitat. 5.6. Fusió de Nou Dos i Nou 24. La fusió d’ambdós canals, sense perjuí del manteniment de la freqüència dels canals actuals, permetrà la creació d’un segon canal de televisió, destinat fonamentalment a informació, cultura i retransmissions esportives, així com a emetre qualsevol contingut o manifestació cultural o artística que fomente la difusió de la llengua i la cultura valenciana. 5.7. Coordinació i col·laboració entre les redaccions de servicis informatius i retransmissions esportives. A fi d’assegurar una gestió econòmica sostenible, s’han de generar sinergies entre Ràdio Nou i Televisió Valenciana per a la cobertura fonamentalment dels informatius i esdeveniments esportius sota un prisma de multifuncionalitat i polivalència dels recursos, respectant les especialitats d’ambdós mitjans. 5.8. Aprofitament de sinergies. La competitivitat en el sector audiovisual està lligada a l’adaptació a les noves tecnologies que oferixen als consumidors nous formats i formes d’accés als continguts audiovisuals. En este sentit, la relació entre els mitjans i les audiències està canviant i les televisions tradicionals estan obrint les seues portes als nous suports: «televisió a la carta», les xarxes socials, etc.

21311

1. Los informativos como eje central. 2. Información deportiva con amplia cobertura local. 3. Gestión sostenible en contenidos. 4. Mantenimiento de las sedes de Alicante y Castellón y la delegación de Madrid. 5. Optimización de los edificios e instalaciones de Radiotelevisión Valenciana SA 6. Fusión de Nou Dos y Nou 24. 7. Coordinación y colaboración de la redacción de informativos y retransmisiones deportivas. 8. Aprovechamiento de sinergias. 5.1. Los informativos como eje central. El carácter de servicio público de RTVV posiciona a los informativos como el pilar fundamental de la programación en todos sus soportes, prestando especial atención a la información de ámbito autonómico, comarcal y local. 5.2. Información deportiva con amplia cobertura local. La información deportiva se centra en la proximidad de la cadena a los diferentes eventos deportivos que se celebren en la Comunitat Valenciana, en especial aquellos de mayor repercusión o relacionados con deportes autóctonos y tradicionales de la Comunitat Valenciana. 5.3. Gestión sostenible de contenidos. Durante la vigencia del presente contrato programa, se realizará una gestión sostenible y eficiente de los contenidos utilizando las distintas formulas de gestión directa e indirecta permitidas legalmente. 5.4. Mantenimiento de las sedes de Alicante y Castellón y de la Delegación de Madrid. Como medio de proporcionar inmediatez a la información que se emite en los distintos canales y medios y vertebrar el territorio de la Comunitat Valenciana, RTVV mantendrá en funcionamiento las sedes de Alicante y Castellón y la Delegación de Madrid. En todo caso los medios personales y materiales se adecuarán a las necesidades de funcionamiento de estas sedes y delegación. 5.5. Optimización de los edificios e instalaciones de Radiotelevisión Valenciana, SA. RTVV fomentará la utilización del Centro de Producción de Programas de Burjassot (en adelante CPP Burjassot), para la producción y realización de obras audiovisuales (edición, producción, postproducción). Para la rentabilización de los edificios e instalaciones se incorporarán medidas en los procesos de gestión de contenidos y de servicios que se desarrollen por parte de Radiotelevisión Valenciana, SA. Ràdio Nou abandonará su actual ubicación en la avenida Blasco Ibáñez y pasará a ocupar una parte del CPP Burjassot. Dentro de la política de optimización del patrimonio de RTVV a lo largo de la vigencia del contrato programa se estudiarán el destino más adecuado de los distintos inmuebles, en función de las necesidades de RTVV. La explotación comercial de la red de difusión del servicio público desplegada a lo largo de la Comunitat Valenciana corresponde a RTVV, en tanto que titular de la misma, pudiendo arbitrar los mecanismos que procedan para optimizar su rentabilidad. 5.6. Fusión de Nou Dos y Nou 24. La fusión de ambos canales, sin perjuicio del mantenimiento de la frecuencia de los canales actuales, permitirá la creación de un segundo canal de televisión, destinado fundamentalmente a información, cultura y retransmisiones deportivas, así como a emitir cualquier contenido o manifestación cultural o artística que fomente la difusión de la lengua y la cultura valenciana. 5.7. Coordinación y colaboración entre las redacciones de servicios informativos y retransmisiones deportivas. Con el fin de asegurar una gestión económica sostenible, se han de generar sinergias entre Ràdio Nou y Televisión Valenciana para la cobertura fundamentalmente de los informativos y acontecimientos deportivos bajo un prisma de multifuncionalidad y polivalencia de los recursos, respetando las especialidades de ambos medios. 5.8. Aprovechamiento de sinergias. La competitividad en el sector audiovisual está ligada a la adaptación a las nuevas tecnologías que ofrecen a los consumidores nuevos formatos y formas de acceso a los contenidos audiovisuales. En este sentido, la relación entre los medios y las audiencias está cambiando y las televisiones tradicionales están abriendo sus puertas a los nuevos soportes: «televisión a la carta», las redes sociales, etc.

Num. 7070 / 18.07.2013

21312

Per a aconseguir l’eficiència i evitar la creació d’estructures paral· leles que incrementen substancialment els costos, el desenrotllament d’estos mitjans ha de realitzar-se per mitjà de l’aprofitament de sinergies amb els recursos existents, sota un prisma de multifuncionalitat i polivalència dels recursos.

Para lograr la eficiencia y evitar la creación de estructuras paralelas que incrementen sustancialmente los costes, el desarrollo de estos medios debe realizarse mediante el aprovechamiento de sinergias con los recursos existentes bajo un prisma de multifuncionalidad y polivalencia de los recursos.

6. Compromisos de programació 6.1. Criteris generals de programació. Radiotelevisió Valenciana, SA, haurà de complir amb els criteris generals de programació que s’establixen en la disposició addicional primera, apartat A).1 de la Llei 3/2012 de 20 juliol, així com amb el que disposa la Llei 1/2006, de 19 d’abril, de la Generalitat, del Sector Audiovisual, i se li aplicarà la Llei 7/2010, de 31 de març, General de Comunicació Audiovisual. 6.2. Objectius específics de programació. 6.2.1. Distribució de continguts. La programació haurà d’adequar els seus continguts als horaris de l’audiència potencial, incloent-hi mesures addicionals d’advertència per a aquells programes el públic dels quals només haja de ser adult, adaptant la modalitat d’advertència específica per a cada mitjà. No podrà difondre’s el nom, imatge o altres dades que permeten identificar menors en el context de fets delictius, i qualssevol continguts que puguen resultar perjudicials per al desenrotllament físic, mental o moral dels menors. Només podran difondre’s en obert des de les 22 a les 6 hores, i els programes esmentats hauran d’anar precedits de senyals acústics i visuals que ho advertisquen. En tot cas, es consideraran horaris especialment protegits per a menors els compresos entre les 8 i 9 del matí i de 17 i 20 hores, en dies laborals, i de 9 a 12 hores en dissabte, diumenge i dies festius. Almenys el 51 per cent del temps d’emissió haurà d’estar reservat a produccions europees. La programació, a més de protegir i fomentar especialment l’ús del valencià, fomentarà la introducció d’una societat plurilingüe (castellà, valencià i una llengua estrangera, preferentment l’anglés) per a facilitar la integració en un context pluricultural. Es realitzaran les accions necessàries per a augmentar l’accés a la programació als col·lectius amb discapacitats sensorials. En tot cas, les persones amb discapacitat auditiva podran disposar, almenys, del 75 per cent de la programació subtitulada i dos hores, com a mínim, de la programació setmanal amb interpretació en llengua de signes. Com a annex I a este contracte programa s’incorpora un quadro de distribució de la programació en televisió i ràdio, en què s’indiquen els percentatges mínims d’emissió de cada un dels tipus de programes de servici públic que hauran de ser respectats per RTVV en la definició de la seua graella de programació. A més, a títol orientatiu, s’incorpora com a annex II una graella de programació bàsica o estàndard, que podrà ser modificada per RTVV sense que això es considere modificació d’este contracte programa, mentres s’hi respecte la distribució percentual de tipologies de programes i continguts establits en l’annex I d’este contracte programa. 6.2.2. Programació informativa. La programació informativa de RTVV serà de producció pròpia i interna, i RTVV haurà d’actuar com a productor i editor. Haurà de prestar especial atenció al seguiment i cobertura informativa dels principals esdeveniments de caràcter institucional, social, cultural i esportius, tot garantint la d’aquells que tinguen especial rellevància per a la societat valenciana i aconseguir que l’audiència estiga informada, amb una visió pròpia i amb una informació objectiva, sense interferències polítiques, per a assolir una opinió plural donant prioritat a l’interés informatiu. Hi haurà un espai de debat públic que estimule la reflexió, el coneixement de la realitat, la participació ciutadana i el pluralisme. La informació i l’opinió hauran de quedar clarament diferenciades.

6. Compromisos de programación 6.1. Criterios generales de programación. Radiotelevisión Valenciana, SA, deberá cumplir con los criterios generales de programación que se establecen en la disposición adicional primera, apartado A).1 de la Ley 3/2012 de 20 julio, así como con lo dispuesto en la Ley 1/2006, de 19 de abril, de la Generalitat, del Sector Audiovisual, y en cuanto le sea de aplicación la Ley 7/2010, de 31 de marzo, General de Comunicación Audiovisual. 6.2. Objetivos específicos de programación. 6.2.1. Distribución de contenidos. La programación deberá adecuar sus contenidos a los horarios de la audiencia potencial, incluyendo medidas adicionales de advertencia para aquellos programas cuyo público solo deba ser adulto, adaptando la modalidad de advertencia específica para cada medio. No podrá difundirse el nombre, imagen u otros datos que permitan identificar a menores en el contexto de hechos delictivos, y cualesquiera contenidos que puedan resultar perjudiciales para el desarrollo físico, mental o moral de los menores. Sólo podrán difundirse en abierto desde las 22 a las 6 horas, debiendo dichos programas ir precedidos de señales acústicas y visuales que lo adviertan. En todo caso, se considerarán horarios especialmente protegidos para menores los comprendidos entre las 8 y 9 de la mañana y de 17 y 20 horas en días laborales y de 9 a 12 horas en sábado, domingo y días festivos. Al menos el 51 por ciento del tiempo de emisión deberá estar reservado a producciones europeas. La programación, además de proteger y fomentar especialmente el uso del valenciano, fomentará la introducción de una sociedad plurilingue (castellano, valenciano y una lengua extranjera, preferentemente el inglés) para facilitar la integración en un contexto pluricultural. Se realizarán las acciones necesarias para aumentar el acceso a la programación a los colectivos con discapacidades sensoriales. En todo caso, las personas con discapacidad auditiva podrán disponer de, al menos, el 75 por ciento de la programación subtitulada y dos horas al menos de la programación semanal con interpretación en lengua de signos. Como anexo I al presente contrato programa se incorpora un cuadro de distribución de la programación en televisión y radio en el que se indican los porcentajes mínimos de emisión de cada uno de los tipos de programas de servicio público que deberán ser respetados por RTVV en la definición de su rejilla de programación. Además, a título orientativo, se incorpora como anexo II una rejilla de programación básica o estándar que podrá ser modificada por RTVV sin que ello se considere modificación de este contrato programa en tanto en cuanto se respete la distribución porcentual de tipologías de programas y contenidos establecidos en el anexo I de este contrato programa. 6.2.2. Programación informativa. La programación informativa de RTVV será de producción propia e interna debiendo actuar RTVV como productor y editor. Deberá prestar especial atención al seguimiento y cobertura informativa de los principales eventos de carácter institucional, social, cultural y deportivos garantizando la de aquellos que tengan especial relevancia para la sociedad valenciana y conseguir que la audiencia esté informada, con una visión propia y con una información objetiva, sin interferencias políticas, para conseguir una opinión plural dando prioridad al interés informativo. Existirá un espacio de debate público que estimule la reflexión, el conocimiento de la realidad, la participación ciudadana y el pluralismo. La información y la opinión deberán quedar claramente diferenciadas. Se promoverán procedimientos que faciliten el acceso de los grupos sociales significativos de acuerdo con la Ley 3/2012, de Radiotelevisión Valenciana. 6.2.3. Cobertura institucional, política y electoral. De conformidad con la disposición adicional primera de la Ley 3/2012, por la que se aprueba el mandato marco a Radiotelevisión Valenciana sobre objetivos generales y líneas estratégicas del servicio

Es promouran procediments que faciliten l’accés dels grups socials significatius d’acord amb la Llei 3/2012, de Radiotelevisió Valenciana. 6.2.3. Cobertura institucional, política i electoral. De conformitat amb la disposició addicional primera de la Llei 3/2012, per la qual s’aprova el mandat marc a Radiotelevisió Valenciana sobre objectius generals i línies estratègiques del servici públic, RTVV

Num. 7070 / 18.07.2013

realitzarà el seguiment i cobertura informativa de l’activitat institucional i en particular les comunicacions oficials. Procurarà donar una cobertura adequada als processos electorals, establint els criteris de representació i proporcionalitat en els espais gratuïts, en la informació electoral i en els debats, de conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de Règim Electoral General, i les resolucions emanades de les respectives juntes electorals. RTVV, excepte casos excepcionals, no podrà obtindre cap rendiment comercial de la difusió i distribució del senyal institucional d’esta cobertura en la seua cessió a altres operadors de ràdio, televisió i mitjans interactius espanyols, al marge dels costos ocasionats en la cessió esmentada. 6.2.4. Programació infantil. RTVV oferirà una programació infantil de qualitat, tendent a introduir progressivament un sistema plurilingüe (castellà, valencià i una llengua estrangera, preferentment l’anglés), sempre que les possibilitats tècniques i pressupostàries ho permeten, a més de protegir i fomentar especialment l’ús valencià. RTVV incrementarà progressivament la programació infantil de producció europea fins a aconseguir una proporció majoritària del seu temps de difusió. 6.2.5. Programació d’entreteniment. La programació d’entreteniment haurà de ser de qualitat i no podrà entrar en contradicció, en cap cas, amb els principis i objectius generals que han de regir l’activitat de servici públic. RTVV haurà de complir el que preveu l’article 26 de la Llei 3/2012, de 23 de juliol, per a l’emissió d’obres europees. 6.2.6. Promoció de l’ús del valencià. Atesa la importància del servici públic de radiotelevisió com a factor de normalització i promoció del valencià, RTVV fomentarà amb caràcter preferencial este objectiu en tots els seus suports de comunicació i servicis. En tot cas, els espais dedicats a informatius hauran de ser sempre en valencià. 6.2.7. Difusió i finançament d’obres audiovisuals i cinematogràfiques valencianes. RTVV complirà el que establix l’article 10 de la Llei de la Generalitat Valenciana 1/2006, de 19 d’abril, del Sector Audiovisual de la Comunitat Valenciana. El finançament de les obres audiovisuals valencianes serà el que permeta complir els percentatges d’emissió anual que s’establixen en el precepte citat, i en tot cas, no serà inferior al 6 per cent de la compensació per a la prestació del servici públic que anualment figure en el pressupost de la Generalitat Valenciana. A estos efectes s’entendrà per finançament d’obres valencianes tant la participació directa en la seua producció com l’adquisició dels seus drets d’explotació. 6.2.8. Difusió radiofònica. En la programació Ràdio Nou tindrà un major pes els informatius i els programes esportius, que suposaran com a mínim un 40 per cent de la seua programació anual.

21313

público, RTVV realizará el seguimiento y cobertura informativa de la actividad institucional y en particular las comunicaciones oficiales. Procurará dar una cobertura adecuada a los procesos electorales, estableciendo los criterios de representación y proporcionalidad en los espacios gratuitos, en la información electoral y en los debates, de conformidad con lo dispuesto en la Ley Orgánica 5/1985, de 19 de junio, de Régimen Electoral General, y las resoluciones emanadas de las respectivas juntas electorales. RTVV, salvo casos excepcionales, no podrá obtener rendimiento comercial alguno de la difusión y distribución de la señal institucional de esta cobertura en su cesión a otros operadores de radio, televisión y medios interactivos españoles, al margen de los costes ocasionados en dicha cesión. 6.2.4. Programación infantil. RTVV ofrecerá una programación infantil de calidad, tendente a introducir progresivamente un sistema plurilingue (castellano, valenciano y una lengua extranjera, preferentemente el inglés), siempre que las posibilidades técnicas y presupuestarias lo permitan, además de proteger y fomentar especialmente el uso valenciano. RTVV incrementará progresivamente la programación infantil de producción europea hasta conseguir una proporción mayoritaria de su tiempo de difusión. 6.2.5. Programación de entretenimiento. La programación de entretenimiento deberá ser de calidad y no podrá entrar en contradicción, en ningún caso, con los principios y objetivos generales que deben regir la actividad de servicio público. RTVV deberá cumplir lo previsto en el artículo 26 de la Ley 3/2012, de 23 de julio, para la emisión de obras europeas. 6.2.6. Promoción del uso del valenciano. Dada la importancia del servicio público de radiotelevisión como factor de normalización y promoción del valenciano, RTVV fomentará con carácter preferencial este objetivo en todos sus soportes de comunicación y servicios. En todo caso, los espacios dedicados a informativos deberán ser siempre en valenciano. 6.2.7. Difusión y financiación de obras audiovisuales y cinematográficas valencianas. RTVV cumplirá lo establecido en el artículo 10 de la Ley de la Generalitat Valenciana 1/2006 de 19 de abril, del Sector Audiovisual de la Comunitat Valenciana. La financiación de las obras audiovisuales valencianas será la que permita cumplir los porcentajes de emisión anual que se establecen en el precepto citado, y en todo caso, no será inferior al 6 por ciento de la compensación para la prestación del servicio público que anualmente figure en el presupuesto de la Generalitat Valenciana. A estos efectos se entenderá por financiación de obras valencianas tanto la participación directa en su producción como la adquisición de los derechos de explotación de las mismas. 6.2.8. Difusión radiofónica. En la programación Ràdio Nou tendrá un mayor peso los informativos y los programas deportivos, que supondrán como mínimo un 40 por ciento de su programación anual.

7. Indicadors de garantia de qualitat del servici públic Per a garantir la qualitat del servici públic de ràdio i televisió, així com el compliment dels objectius de programació establits en el present contracte, s’implanta un sistema d’indicadors de qualitat basant-se en els quals es pot avaluar el grau de compliment de les funcions atribuïdes per a la prestació del servici públic. Estos estan detallats en l’annex III d’este contracte programa.

7. Indicadores de garantía de calidad del servicio público Para garantizar la calidad del servicio público de radio y televisión, así como el cumplimiento de los objetivos de programación establecidos en el presente contrato, se implanta un sistema de indicadores de calidad en base a los cuales se puede evaluar el grado de cumplimiento de las funciones atribuidas para la prestación del servicio público. Los mismos están detallados en el anexo III del presente contrato programa.

8. Comissió de Seguiment i Control L’avaluació del compliment del nivell de qualitat exigible a RTVV, d’acord amb el que preveu este contracte programa, correspon a la Comissió de Seguiment i Control creada per la disposició addicional primera, apartat D de la Llei 3/2012, composta de cinc membres que designaran les Corts en el si de la Comissió Permanent de Radiotelevisió Valenciana, SA. Esta comissió emetrà un informe anual en què s’analitze la qualitat de la programació televisiva i de ràdio, la posició en el mercat audiovisual valencià dels distints mitjans i suports que gestiona RTVV, i el grau de satisfacció dels usuaris destinataris del servici públic.

8. Comisión de Seguimiento y Control La evaluación del cumplimiento del nivel de calidad exigible a RTVV, de acuerdo con lo previsto en este contrato programa, corresponde a la Comisión de Seguimiento y Control creada por la disposición adicional primera, apartado D de la Ley 3/2012, compuesta de cinco miembros que designarán Les Corts en el seno de la Comisión Permanente de Radiotelevisión Valenciana, SA. Esta comisión emitirá un informe anual en el que se analice la calidad de la programación televisiva y de radio, la posición en el mercado audiovisual valenciano de los distintos medios y soportes que gestiona RTVV, y el grado de satisfacción de los usuarios destinatarios del servicio público.

Num. 7070 / 18.07.2013

21314

Amb l’objectiu de facilitar l’elaboració d’eixe informe anual, el director general de RTVV elaborarà una memòria d’activitats, prèvia comunicació al Consell d’Administració, que remetrà a la comissió esmentada abans del 31 de març de l’any següent, a la finalització de l’any natural a què corresponga, en la qual integrarà el resultat obtingut amb els indicadors previstos en l’annex III d’este contracte programa i les seues consideracions respecte del seu resultat.

Con el objetivo de facilitar la elaboración de ese informe anual, el director general de RTVV elaborará una memoria de actividades previa comunicación al Consejo de Administración, que remitirá a dicha comisión antes del 31 de marzo del año siguiente a la finalización del año natural a que corresponda, en la que integrará el resultado obtenido con los indicadores previstos en el anexo III de este contrato programa y sus consideraciones respecto del resultado de la misma.

9. Compromisos de gestió 9.1. Objectius generals. RTVV es dotarà d’un model de gestió orientat a la consecució d’una racionalització dels seus costos i que permeta adaptar-se als nous processos de treball o àrees d’activitat de l’empresa. Tal model de gestió es conciliarà amb un model organitzatiu coherent amb la consecució dels objectius previstos en la present llei i en el contracte programa. Amb este fi, RTVV es compromet a: 1. Gestionar el servici públic baix criteris empresarials d’organització, per a la consecució de la màxima eficàcia i l’optimització dels seus recursos. 2. Respectar els límits pressupostaris i d’endeutament establits en la Llei 3/2012, i en el present contracte programa. 3. Elaborar un informe anual sobre la gestió de RTVV i sobre compliment dels objectius de servici públic encomanats. 4. Mantindre l’equilibri financer de RTVV adoptant, si és el cas, les mesures d’ajust que siguen necessàries. 5. Implementar un sistema de control de la qualitat de gestió empresarial. 6. Obtindre una major rendibilitat de les seues inversions en instal· lacions i en equipament per mitjà d’una millora en la planificació de la seua utilització i una explotació de la seua utilització per tercers. 9.2. Objectius específics. 1. La proporció de gastos de personal, de RTVV sobre el seu pressupost total de gastos, excloent gastos financers i inversions extraordinàries, no podrà superar el 50 per cent. 2. Tindrà caràcter vinculant per a l’òrgan d’administració de RTVV el límit màxim de gastos, tal com es definix en la clàusula 11.6 d’este contracte programa. 3. S’haurà de respectar el límit màxim anual establit en la clàusula 11.9 per a les operacions de tresoreria. 4. Únicament es podran autoritzar modificacions en el pressupost de gastos en alguna de les partides destinades a la programació de servici públic, quan es produïsca un estalvi equivalent en una altra partida de gastos del pressupost.

9. Compromisos de gestión 9.1. Objetivos generales. RTVV se dotará de un modelo de gestión orientado a la consecución de una racionalización de sus costes y que permita adaptarse a los nuevos procesos de trabajo o áreas de actividad de la empresa. Tal modelo de gestión se conciliará con un modelo organizativo coherente con la consecución de los objetivos previstos en la presente ley y en el contrato programa. A tal fin, RTVV se compromete a: 1. Gestionar el servicio público bajo criterios empresariales de organización, para la consecución de la máxima eficacia y la optimización de sus recursos. 2. Respetar los límites presupuestarios y de endeudamiento establecidos en la Ley 3/2012, y en el presente contrato programa. 3. Elaborar un informe anual sobre la gestión de RTVV y sobre cumplimiento de los objetivos de servicio público encomendados. 4. Mantener el equilibrio financiero de RTVV adoptando, en su caso, las medidas de ajuste que sean necesarias. 5. Implementar un sistema de control de la calidad de gestión empresarial. 6. Obtener una mayor rentabilidad de sus inversiones en instalaciones y en equipamiento mediante una mejora en la planificación de su utilización y una explotación de su utilización por terceros. 9.2. Objetivos específicos. 1. La proporción de gastos de personal, de RTVV sobre su presupuesto total de gastos, excluyendo gastos financieros e inversiones extraordinarias no podrá superar el 50 por ciento. 2. Tendrá carácter vinculante para el órgano de administración de RTVV el techo máximo de gastos, tal y como se define en la cláusula 11.6 del presente contrato programa. 3. Se deberá respetar el tope máximo anual establecido en la cláusula 11.9 para las operaciones de tesorería. 4. Únicamente se podrán autorizar modificaciones en el presupuesto de gastos en alguna de las partidas destinadas a la programación de servicio público cuando se produzca un ahorro equivalente en otra partida de gastos del presupuesto.

10. Compromisos de la Generalitat 10.1. Compensació per a la prestació del servici públic amb càrrec al pressupost de la Generalitat. Els pressupostos de la Generalitat consignaran les compensacions pel compliment de les obligacions de servici públic arreplegades en este contracte programa. Estes compensacions tindran caràcter anual i no podran superar el cost net del servici públic prestat en el corresponent exercici pressupostari. El Cost Net del Servici Públic (CNSP) serà igual a la diferència entre tots els costos imputables a la prestació del servici públic i els ingressos nets efectivament obtinguts per RTVV per activitats comercials associades a la programació de servici públic. RTVV haurà de fer constar informació detallada de l’origen i quantia dels ingressos obtinguts, distingint aquells que són derivats de les activitats de servici públic i dels que no ho són. En els costos, es consideraran tots els gastos contrets per a la gestió de servici públic. Els costos de les activitats que no són de servici públic hauran d’identificar-se clarament i comptabilitzar-se per separat. Per a 2013, la Generalitat ha consignat en els seus pressupostos com a compensació per servici públic de radiotelevisió la quantitat de: Subvenció corrent: 68.000.000 €. Subvenció de capital: 1.500.000 €. En data 15 de març de 2013, mitjançant un acord del Consell de la Generalitat, s’ha autoritzat una minoració de crèdit per import d’1.700.000 € de l’import corresponent a la subvenció corrent. La

10. Compromisos de la Generalitat 10.1. Compensación para la prestación del servicio público con cargo al presupuesto de la Generalitat. Los presupuestos de la Generalitat consignarán las compensaciones por el cumplimiento de las obligaciones de servicio público recogidas en el presente contrato programa. Estas compensaciones tendrán carácter anual y no podrán superar el coste neto del servicio público prestado en el correspondiente ejercicio presupuestario. El Coste Neto del Servicio Público (CNSP) será igual a la diferencia entre todos los costes imputables a la prestación del servicio público y los ingresos netos efectivamente obtenidos por RTVV por actividades comerciales asociadas a la programación de servicio público. RTVV deberá hacer constar información detallada del origen y cuantía de los ingresos obtenidos, distinguiendo aquellos que son derivados de las actividades de servicio público y de los que no lo son. En los costes, se considerarán todos los gastos contraídos para la gestión de servicio público. Los costes de las actividades que no son de servicio público deberán identificarse claramente y contabilizarse por separado. Para 2013, la Generalitat ha consignado en sus Presupuestos como compensación por servicio público de radiotelevisión la cantidad de: Subvención corriente: 68.000.000 €. Subvención de capital: 1.500.000 €. En fecha 15 de marzo de 2013, mediante acuerdo del Consell de la Generalitat, se ha autorizado una minoración de crédito por importe de 1.700.000 € del importe correspondiente a la subvención corriente.

Num. 7070 / 18.07.2013

minoració esmentada no serà consolidable i no es considerarà per al càlcul de la compensació per la prestació del servici públic de l’exercici o exercicis següents. Per a l’exercici 2014 i següents de vigència d’este contracte programa la previsió en els pressupostos de la Generalitat serà la següent: una subvenció corrent que serà la prevista per a l’any immediat anterior (per a 2014 la prevista en 2013, i així successivament), multiplicada pel percentatge de variació, a l’alça o a la baixa, del límit màxim de gasto no financer per als pressupostos de la Generalitat, respecte de l’anualitat immediata anterior. A estos efectes, es prendrà com a referència el percentatge, que per a cada exercici pressupostari, de conformitat amb el que preveu l’article 23 ter, del Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat, en la seua redacció feta per l’article 72 de la Llei 10/2012, de 21 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat, anualment determine el Consell a proposta de la conselleria competent en matèria d’hisenda, en coherència amb els objectius i amb la regla de gasto definida en l’article 12 de la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. En tot cas, esta aportació anual no podrà superar el Cost Net de Servici Públic (CNSP) calculat conforme s’ha indicat en este apartat. La compensació per la prestació del servici públic es distribuirà en un tram fix equivalent al 98 per cent del seu import total i un tram variable equivalent al 2 per cent d’este, el desemborsament del qual per part de la Generalitat Valenciana dependrà del compliment dels objectius fixats, d’acord amb el que preveuen els apartats 10.2 i 10.3 d’este contracte programa, en els termes que es preveuen en l’apartat 11.11. A estos efectes Radiotelevisió Valenciana, SAU, anualment i amb caràcter previ a l’elaboració del pressupost anual de la Generalitat Valenciana, haurà de facilitar a la conselleria competent en matèria d’hisenda, a més de la informació prevista en l’article 24 del Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, el seu càlcul sobre el Cost Net del Servici Públic (CNSP). 10.2. Incentiu per rendibilitat social. L’increment en qualsevol percentatge del nombre de programes dedicats a servici públic respecte a l’any immediatament anterior, en els termes que preveu l’annex III, determinarà l’aplicació d’un incentiu per compliment dels objectius de rendibilitat social. L’incentiu esmentat, que s’integrarà en el tram variable de la compensació per la prestació del servici públic, podrà aconseguir fins a l’1 per cent d’aquella. 10.3. Incentiu pel compliment dels indicadors quantitatius de qualitat del servici públic. L’increment de la quota mitjana de Canal 9 i l’increment de l’audiència mitjana anual de Ràdio Nou respecte de l’obtinguda l’any immediat anterior (l’any 2012 les dades oficials d’acumulat anual donades per Kantarmedia per a la televisió i Enquesta General de Mitjans per a la Ràdio), mesurat en termes percentuals, en els termes que preveu l’annex III, apartats 1.e i 1.f, determinarà l’aplicació d’un incentiu per compliment dels objectius previstos en este contracte programa. 1. Si l’increment de la quota és inferior a 1 punt no hi haurà incentiu ni penalització. 2. Si l’increment de la quota se situa entre 1 i 2 punts la compensació amb càrrec al pressupost de la Generalitat per a l’exercici següent, tindrà una quantia del 0,5 per cent, de la compensació per la prestació del servici públic. 3. Si l’increment de la quota supera els 2 punts la compensació amb càrrec al pressupost de la Generalitat per a l’exercici següent, tindrà una quantia 1 per cent de la compensació per la prestació del servici públic. Els incentius indicats als apartats 10.2 i 10.3 seran acumulatius i la seua quantia, en cap cas podrà superar el 2 per cent previst com a tram variable de la compensació per la prestació de servici públic amb càrrec als pressupostos de la Generalitat Valenciana. 10.4. Altres aportacions. Sense perjuí del que establix l’apartat anterior, RTVV podrà subscriure convenis de col·laboració amb òrgans i organismes de la Generalitat i altres administracions en relació amb el compliment dels objectius

21315

Dicha minoración no será consolidable y no se considerará para el cálculo de la compensación por la prestación del servicio público del ejercicio o ejercicios siguientes. Para el ejercicio 2014 y siguientes de vigencia de este contrato programa la previsión en los presupuestos de la Generalitat será la siguiente: una subvención corriente que será la prevista para el año inmediato anterior (para 2014 la prevista en 2013, y así sucesivamente), multiplicada por el porcentaje de variación, al alza o a la baja, del límite máximo de gasto no financiero para los Presupuestos de la Generalitat, respecto de la anualidad inmediata anterior. A estos efectos, se tomará como referencia el porcentaje, que para cada ejercicio presupuestario, de conformidad con lo previsto en el artículo 23 ter, del Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat, en su redacción dada por el artículo 72 de la Ley 10/2012, de 21 de diciembre, de Medidas Fiscales, de Gestión Administrativa y Financiera, y de Organización de la Generalitat, anualmente determine el Consell a propuesta de la consellería competente en materia de hacienda, en coherencia con los objetivos y con la regla de gasto definida en el artículo 12 de la Ley Orgánica 2/2012, de 27 de abril, de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera. En todo caso, esta aportación anual no podrá superar el Coste Neto de Servicio Público (CNSP) calculado conforme se ha indicado en este apartado. La compensación por la prestación del servicio público se distribuirá en un tramo fijo equivalente al 98 por ciento de su importe total y un tramo variable equivalente al 2 por ciento del mismo, cuyo desembolso por parte de la Generalitat Valenciana dependerá del cumplimiento de los objetivos fijados conforme a lo previsto en los apartados 10.2 y 10.3 de este contrato programa, en los términos que se contemplan en el apartado 11.11. A estos efectos Radiotelevisión Valenciana, SAU, anualmente y con carácter previo a la elaboración del presupuesto anual de la Generalitat Valenciana deberá facilitar a la consellería competente en materia de hacienda, además de la información prevista en el artículo 24 del Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat Valenciana su cálculo sobre el Coste Neto del Servicio Público (CNSP). 10.2. Incentivo por rentabilidad social. El incremento en cualquier porcentaje del número de programas dedicados a servicio público respecto al año inmediatamente anterior, en los términos previstos en el anexo III determinará la aplicación de un incentivo por cumplimiento de los objetivos de rentabilidad social. Dicho incentivo que se integrará en el tramo variable de la compensación por la prestación del servicio público podrá alcanzar hasta el 1 por ciento de la misma. 10.3. Incentivo por el cumplimiento de los indicadores cuantitativos de calidad del servicio público. El incremento del share medio de Canal 9 y el incremento de la audiencia media anual de Ràdio Nou respecto del obtenido en el año inmediato anterior (en el año 2012 los datos oficiales de acumulado anual dados por Kantarmedia para la Televisión y Encuesta General de Medios para la Radio) medido en términos porcentuales, en los términos previstos en el anexo III, apartados 1.e y 1.f, determinará la aplicación de un incentivo por cumplimiento de los objetivos previstos en este contrato programa. 1. Si el incremento del share es inferior a 1 punto no habrá incentivo ni penalización. 2. Si el incremento del share se sitúa entre 1 y 2 puntos la compensación con cargo al Presupuesto de la Generalitat para el ejercicio siguiente tendrá una cuantía del 0,5 por ciento, de la compensación por la prestación del servicio público. 3. Si el incremento del share supera los 2 puntos la compensación con cargo al presupuesto de la Generalitat para el ejercicio siguiente tendrá una cuantía 1 por ciento de la compensación por la prestación del servicio público. Los incentivos indicados en los apartados 10.2 y 10.3 serán acumulativos y su cuantía, en ningún caso podrá superar el 2 por ciento previsto como tramo variable de la compensación por la prestación de servicio público con cargo a los presupuestos de la Generalitat Valenciana. 10.4. Otras aportaciones. Sin perjuicio de lo establecido en el apartado anterior, RTVV podrá suscribir convenios de colaboración con órganos y organismos de la Generalitat y otras administraciones en relación con el cumplimento de

Num. 7070 / 18.07.2013

d’este contracte programa, així com el desenrotllament de campanyes, accions de comunicació o de patrocini de caràcter institucional, no finançades amb la subvenció corrent de la Generalitat prevista en l’apartat 10.1 d’este contracte programa. Els ingressos que perceba per estos conceptes es consideraran ingressos extraordinaris, raó per la qual no es consideraran als efectes del càlcul de la compensació amb càrrec al pressupost de la Generalitat, i només es podran aplicar a cobrir els gastos addicionals en què s’incórreguen per a la seua obtenció, aplicant-se el benefici que si és el cas puga obtindre RTVV al fons de reserva regulat en la clàusula 11.7 d’este contracte programa. 10.5. Pagament de la compensació per la prestació del servici públic. La compensació per la prestació del servici públic a càrrec del pressupost de la Generalitat s’abonarà a RTVV per mensualitats bestretes, i cada abonament tindrà la condició de liquidació provisional a compte de la liquidació definitiva que es produirà a la finalització de l’any natural.

21316

L’import d’eixes mensualitats serà igual a 1/12 part del tram fix de l’aportació. El tram variable es liquidarà d’acord amb el que preveu la clàusula 11.11 d’este contracte programa, després de la formulació dels comptes anuals i aprovació per part del Consell d’Administració de l’informe anual de gestió.

los objetivos del presente contrato programa, así como el desarrollo de campañas, acciones de comunicación o de patrocinio de carácter institucional, no financiadas con la subvención corriente de la Generalitat prevista en el apartado 10.1 de este contrato programa. Los ingresos que perciba por estos conceptos se considerarán ingresos extraordinarios, razón por la cual no se considerarán a los efectos del cálculo de la compensación con cargo al presupuesto de la Generalitat y solo se podrán aplicar a cubrir los gastos adicionales en que se incurran para la obtención de los mismos, aplicándose el beneficio que en su caso pudiera obtener RTVV al fondo de reserva regulado en la cláusula 11.7 de este contrato programa. 10.5. Pago de la compensación por la prestación del servicio público. La compensación por la prestación del servicio público a cargo del presupuesto de la Generalitat se abonará a RTVV por mensualidades anticipadas, teniendo cada abono la condición de liquidación provisional a cuenta de la liquidación definitiva que se producirá a la finalización del año natural. El importe de esas mensualidades será igual a 1/12 parte del tramo fijo de la aportación. El tramo variable se liquidará conforme a lo previsto en la cláusula 11.11 de este contrato programa tras la formulación de las Cuentas Anuales y aprobación por parte del Consejo de Administración del informe anual de gestión.

11. Règim econòmic de la prestació del servici 11.1. Principis pressupostaris. El pressupost de RTVV ha d’ajustar-se a allò que s’ha disposat per a les empreses de la Generalitat en el Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat al que s’ha fixat per als pressupostos de la Generalitat, i a la resta de normes que regulen el règim economicofinancer del sector públic empresarial valencià, així com a les singularitats que establix la present llei. El pressupost de RTVV ha d’elaborar-se i gestionar-se d’acord amb els principis d’equilibri i estabilitat pressupostària. 11.2. Finançament mixt. El finançament mixt del servici públic encomanat a RTVV es materialitza en: a) La compensació per la prestació de servici públic, prevista en la clàusula 10.1. b) Els ingressos derivats de l’activitat comercial per l’activitat de servici públic, subjectes als principis de mercat (publicitat, comercialització i venda de drets sobre les produccions i altres d’anàlegs). Tot això s’entén sense perjuí de la possible obtenció per part de Radiotelevisió Valenciana, SAU, d’ingressos, productes o rendes per l’exercici d’activitats que no tinguen el caràcter de servici públic l’import del qual no es considerarà als efectes de determinar la compensació de servici públic. 11.3. Sistema comptable. Per a garantir que la compensació no supera el cost net del servici públic (CNSP) en un període anual determinat, RTVV es dotarà d’un sistema comptable, tant en matèria de comptabilitat principal com per mitjà d’un sistema de comptabilitat analítica que separe la imputació d’ingressos i costos de l’activitat de servici públic, de les restants activitats que puga desenrotllar RTVV. RTVV no podrà incórrer en pèrdues per la realització d’activitats que no són de servici públic. En cas d’haver-ne, no seran en cap cas finançades per la Generalitat Valenciana a través de la seua aportació per a la compensació del servici públic. Al contrari, els beneficis que s’obtinguen en eixes activitats que puga realitzar que no són servici públic integraran el fons de reserva que es regula en l’apartat 11.7 d’este contracte programa. Igualment haurà de procedir progressivament a la separació estructural de les seues activitats per a garantir els preus de transferència i el respecte a les condicions de mercat, tot això d’acord amb el que disposa la Llei 4/2007, de 3 d’abril, de transparència de les relacions financeres entre les administracions públiques, i de transparència financera de determinades empreses. 11.4. Ingressos de l’activitat comercial. RTVV tindrà plena capacitat per a explotar comercialment tota la seua oferta de programació i continguts en el mercat autonòmic, nacional i internacional.

11. Régimen económico de la prestación del servicio 11.1. Principios presupuestarios. El presupuesto de RTVV debe ajustarse a lo dispuesto para las empresas de la Generalitat en el Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat, a lo fijado por los presupuestos de la Generalitat, y al resto de normas que regulan el régimen económico-financiero del sector público empresarial valenciano, así como a las singularidades que establece la presente ley. El presupuesto de RTVV debe elaborarse y gestionarse de acuerdo con los principios de equilibrio y estabilidad presupuestaria. 11.2. Financiación mixta. La financiación mixta del servicio público encomendado a RTVV se materializa en: a) La compensación por la prestación de servicio público, contemplada en la cláusula 10.1. b) Los ingresos derivados de la actividad comercial por la actividad de servicio público, sujetos a los principios de mercado (publicidad, comercialización y venta de derechos sobre las producciones y otros análogos). Todo ello se entiende sin perjuicio de la posible obtención por parte de Radiotelevisión Valenciana SAU, de ingresos, productos o rentas por el ejercicio de actividades que no tengan el carácter de servicio público cuyo importe no se considerará a los efectos de determinar la compensación de servicio público. 11.3. Sistema contable. Para garantizar que la compensación no supera el coste neto del servicio público (CNSP) en un período anual determinado, RTVV se dotará de un sistema contable, tanto en materia de contabilidad principal como mediante un sistema de contabilidad analítica que separe la imputación de ingresos y costes de la actividad de servicio público, de las restantes actividades que pueda desarrollar RTVV. RTVV no podrá incurrir en pérdidas por la realización de actividades que no son de servicio público. En caso de haberlas, estas no serán en ningún caso financiadas por la Generalitat Valenciana a través de su aportación para la compensación del servicio público. Por el contrario, los beneficios que se obtengan en esas actividades que pudiera realizar que no son servicio público integrarán el fondo de reserva que se regula en el apartado 11.7 de este contrato programa. Igualmente deberá proceder progresivamente a la separación estructural de sus actividades para garantizar los precios de transferencia y el respeto a las condiciones de mercado, todo ello conforme a lo dispuesto en la Ley 4/2007 de 3 de abril, de transparencia de las relaciones financieras entre las administraciones públicas y las empresas públicas, y de transparencia financiera de determinadas empresas. 11.4. Ingresos de la actividad comercial. RTVV tendrá plena capacidad para explotar comercialmente toda su oferta de programación y contenidos en el mercado autonómico, nacional e internacional.

Num. 7070 / 18.07.2013

Als efectes d’este contracte programa es consideren inclosos dins dels ingressos de l’activitat comercial tots els no inclosos en el concepte previst en la clàusula 10.1 del present, i que no tinguen la consideració d’ingressos extraordinaris. En especial tenen la consideració d’ingressos de l’activitat comercial els publicitaris en sentit estricte i altres que, sense ser publicitaris en sentit estricte, s’obtinguen des de qualsevol suport com ara la pàgina web, SMS, la venda del marxandatge de la programació i de la societat i qualssevol altres anàlegs. En matèria de publicitat, RTVV estarà obligada a respectar els límits establits per la normativa europea en matèria de radiodifusió i els previstos en Llei 1/2006, de 19 d’abril, del Sector Audiovisual de la Comunitat Valenciana, i en la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual. RTVV podrà cedir o comercialitzar amb tercers els seus suports publicitaris audiovisuals, en ràdio, televisió i suports digitals, en condicions de mercat. L’obtenció d’ingressos resultants de publicitat, respectant els criteris expressats en este apartat, s’orientarà cap a la consolidació dels ingressos publicitaris que s’obtenen en l’actualitat, sense perjuí que amb caràcter selectiu en determinats programes i o/franges horàries es produïsca una reducció dels temps d’emissió d’espais publicitaris. En esta línia es procurarà optimitzar els ingressos publicitaris per mitjà de la comercialització de produccions pròpies i l’explotació comercial de plataformes i productes tecnològics. En cap cas no es podrà incloure publicitat d’emplaçament, de telepromoció o de qualsevol altra índole comercial en els programes informatius, de debats o de contingut institucional. Els missatges publicitaris hauran d’estar clarament diferenciats dels continguts de programació, no podran excedir dotze minuts per hora de programació, i si es tracta de publireportatges, hauran d’assenyalar-se visualment amb l’advertència que són publicitat. La transmissió de pel·lícules, llargmetratges i programes informatius televisius només podrà ser interrompuda una vegada per a l’emissió de publicitat per cada període de 30 minuts. En la programació de RTVV, siga pròpia o externa, no podrà donarse la publicitat encoberta o subliminar. Així mateix queda prohibida la publicitat del tabac, de les empreses que el produïxen, de medicaments i de productes sanitaris, excepte el que preveu la legislació aplicable, així com la publicitat de begudes alcohòliques amb nivell superior a 20º, i serà possible la publicitat de begudes amb inferior nivell alcohòlic en horaris compresos entre les 20.30 hores i les 6 hores. 11.5. Ingressos extraordinaris. RTVV podrà finançar-se al seu torn amb els recursos provinents dels productes i rendes del seu patrimoni, de les aportacions voluntàries, subvencions, herències, llegats i donacions, o de qualssevol altres de dret públic o de dret privat que els puguen ser atribuïts per qualsevol dels modes establits en l’ordenament jurídic. Als efectes d’este contracte programa, s’entendran recursos econòmics provinents del seu patrimoni els obtinguts per l’explotació de la xarxa de suports de difusió del servici públic. Per tractar-se d’ingressos extraordinaris el seu import incrementarà el límit màxim de gasto de la societat i, per tant, es podrà aplicar a qualsevol finalitat de millora de les activitats de servici públic, sense minorar la compensació de la Generalitat. 11.6. Límit màxim de gasto per al servici públic. La suma de la quantitat obtinguda per RTVV en concepte de compensació pel compliment de les obligacions de servici públic provinent del pressupost de la Generalitat (cost net del servici públic) i la dels ingressos comercials i extraordinaris pressupostats en cada anualitat a obtindre per la seua activitat de servici públic, constituirà el límit màxim de gasto per al servici públic. (Lmg = Compensació SP + ingressos comercials + Ingressos extraordinaris) Per al càlcul del límit màxim de gasto de servici públic no s’inclouen els gastos financers vinculats a estes activitats, que es regiran pel que establixen les clàusules 11.9 i 11.10. El superàvit per activitats comercials vinculades a les activitats de servici públic que RTVV realment obtinga en una anualitat respecte dels arreplegats en el seu pressupost, generarà un romanent que s’inte-

21317

A los efectos de este contrato programa se consideran incluidos dentro de los ingresos de la actividad comercial todos los no incluidos en el concepto previsto en la cláusula 10.1 del presente y no tengan la consideración de Ingresos extraordinarios. En especial tienen la consideración de ingresos de la actividad comercial los publicitarios en sentido estricto y otros que sin ser publicitarios en sentido estricto se obtengan desde cualquier soporte tal como la página web, SMS, la venta del merchandising de la programación y de la sociedad y cualesquiera otros análogos. En materia de publicidad, RTVV estará obligada a respetar los límites establecidos por la normativa europea en materia de radiodifusión y los previstos en Ley 1/2006, de 19 de abril, del Sector Audiovisual de la Comunitat Valenciana, y en la Ley 7/2010, de 31 de marzo, General de la Comunicación Audiovisual. RTVV podrá ceder o comercializar con terceros sus soportes publicitarios audiovisuales, en radio, televisión y soportes digitales, en condiciones de mercado. La obtención de ingresos resultantes de publicidad, respetando los criterios expresados en este apartado, se orientará hacia la consolidación de los ingresos publicitarios que se obtienen en la actualidad, sin perjuicio de que con carácter selectivo en determinados programas y/o franjas horarias se produzca una reducción de los tiempos de emisión de espacios publicitarios. En esta línea se procurará optimizar los ingresos publicitarios mediante la comercialización de producciones propias y la explotación comercial de plataformas y productos tecnológicos. En ningún caso se podrá incluir publicidad de emplazamiento, de telepromoción o de cualquier otra índole comercial en los programas informativos, de debates o de contenido institucional. Los mensajes publicitarios deberán estar claramente diferenciadas de los contenidos de programación, no podrán exceder de doce minutos por hora de programación, y si se tratara de publirreportajes deberán señalarse visualmente con la advertencia de que son publicidad. La transmisión de películas, largometrajes y programas informativos televisivos solo podrá ser interrumpida una vez para la emisión de publicidad por cada periodo de 30 minutos. En la programación de RTVV, sea propia o externa, no podrá darse la publicidad encubierta o subliminal. Asimismo queda prohibida la publicidad del tabaco, de las empresas que lo producen, de medicamentos y de productos sanitarios, salvo lo que prevé la legislación aplicable, así como la publicidad de bebidas alcohólicas con nivel superior a 20º, siendo posible la publicidad de bebidas con inferior nivel alcohólico en horarios comprendidos entre las 20.30 horas y las 6 horas. 11.5. Ingresos extraordinarios. RTVV podrá financiarse a su vez con los recursos provenientes de los productos y rentas de su patrimonio, de las aportaciones voluntarias, subvenciones, herencias, legados y donaciones, o de cualesquiera otros de derecho público o de derecho privado que les puedan ser atribuidos por cualquiera de los modos establecidos en el ordenamiento jurídico. A los efectos de este contrato programa se entenderán recursos económicos provenientes de su patrimonio los obtenidos por la explotación de la red de soportes de difusión del servicio público. Por tratarse de ingresos extraordinarios su importe incrementará el techo máximo de gasto de la sociedad y, por lo tanto, se podrá aplicar a cualquier finalidad de mejora de las actividades de servicio público, sin minorar la compensación de la Generalitat. 11.6. Techo máximo de gasto para el servicio público. La suma de la cantidad obtenida por RTVV en concepto de compensación por el cumplimiento de las obligaciones de servicio público proveniente del presupuesto de la Generalitat (coste neto del servicio público) y la de los ingresos comerciales y extraordinarios presupuestados en cada anualidad a obtener por su actividad de servicio público constituirá el techo máximo de gasto para el servicio público. (Tmg = Compensación SP + ingresos comerciales + Ingresos extraordinarios) Para el cálculo del techo máximo de gasto de servicio público no se incluyen los gastos financieros vinculados a estas actividades, que se regirán por lo establecido en las cláusulas 11.9 y 11.10. El superávit por actividades comerciales vinculadas a las actividades de servicio público que RTVV realmente obtenga en una anualidad respecto de los recogidos en su presupuesto generará un remanente que

Num. 7070 / 18.07.2013

grarà en el fons de reserva previst en la clàusula 11.7 d’este contracte programa. 11.7. Fons de reserva Si al tancament d’un exercici es constata que la compensació aportada per la Generalitat supera el cost net incorregut en tal període, l’import en excés es destinarà a dotar un fons de reserva que haurà de constituir RTVV en els termes que preveu la disposició addicional tercera de la Llei 3/2012. El fons de reserva haurà de complir les regles següents: a) Es constituirà en ocasió de l’aprovació dels comptes anuals de l’exercici i quedarà estructurat com una reserva especial, i haurà de figurar en el patrimoni net del balanç dins de la subagrupació de fons propis. b) Únicament podrà ser utilitzat per a compensar pèrdues d’exercicis anteriors i per a fer front a contingències especials derivades de la prestació del servici públic encomanat. c) La seua utilització total o parcial del fons de reserva precisarà de l’autorització expressa del Consell. d) L’aportació anual a este fons no podrà superar el 10 per cent dels gastos anuals pressupostats. El romanent, si n’hi ha, minorarà les quantitats assignades en els pressupostos de la Generalitat per a l’exercici següent a aquell en què s’haja produït tal excés. En cas de no disposició en quatre anys, el fons de reserva serà utilitzat, totalment o parcialment, per a reduir les compensacions pel compliment de les obligacions de servici públic previstes en esta llei. 11.8. Inversions en immobilitzat material i immaterial. RTVV desenrotllarà un programa d’inversions en immobilitzat material i immaterial que siga d’acord amb les noves tecnologies exigibles en cada moment de conformitat amb una gestió eficient i sostenible de la companyia. El programa d’inversions en immobilitzat material i immaterial a desenrotllar durant la vigència d’este contracte programa és el següent: – Traslladar i adaptar els estudis de Ràdio Nou al CPP de Burjassot. – Realitzar diverses inversions en els centres de xarxa-difusió de Ràdio Nou. – Realitzar una ampliació de la xarxa de digitalització d’informatius, programes i esports. – Conversió al format 16/9. – Actualitzar les D-SNG. – Desenrotllar la tercera fase de les multicontinuïtats. Estes actuacions seran ateses amb la subvenció de capital anual, amb càrrec al pressupost de la Generalitat. Per a l’exercici 2013 la subvenció de capital prevista és d’1,5 milions d’euros. Per als exercicis següents de vigència d’este contracte programa, l’execució d’estes inversions estarà supeditada que la seua dotació es contemple en les respectives lleis de pressupost anual de la Generalitat Valenciana Estes inversions s’atendran prèvia la justificació de la seua realització. Les inversions extraordinàries cobertes amb les operacions d’endeutament a llarg termini que estan regulades en l’apartat 11.10. 11.9 Operacions de tresoreria. Durant la vigència d’este contracte programa, RTVV podrà concertar operacions de crèdit a curt termini per a atendre desfasaments de tresoreria per al compliment d’obligacions de servici públic. El termini d’amortització d’estes operacions de tresoreria no serà superior a un any, i en tot cas hauran de quedar cancel·lades a 31 de desembre de cada any. L’import màxim d’estes operacions de tresoreria serà el 30 per cent de la compensació amb càrrec al pressupost de la Generalitat prevista per a l’anualitat, en l’exercici anterior. Les operacions de tresoreria que puga concertar RTVV quedaran sotmeses al règim d’autoritzacions que amb caràcter general s’apliquen per a les operacions de tresoreria de les empreses públiques de la Generalitat d’acord amb les respectives lleis de pressupostos anuals. 11.10. Operacions d’endeutament a llarg termini. RTVV no podrà subscriure, en cap cas, crèdits a llarg termini, excepte en el cas que això fóra necessari per a finançar inversions d’immobilitzat material i immaterial. En tot cas serà necessària l’autoritza-

21318

se integrará en el fondo de reserva previsto en la cláusula 11.7 de este contrato programa. 11.7. Fondo de reserva Si al cierre de un ejercicio se constata que la compensación aportada por la Generalitat supera el coste neto incurrido en tal período, el montante en exceso se destinará a dotar un fondo de reserva que deberá constituir RTVV en los términos previstos en la disposición adicional tercera de la Ley 3/2012. El fondo de reserva deberá cumplir las siguientes reglas: a) Se constituirá con ocasión de la aprobación de las cuentas anuales del ejercicio y quedará estructurado como una reserva especial, debiendo figurar en el patrimonio neto del balance dentro de la subagrupación de fondos propios. b) Únicamente podrá ser utilizado para compensar pérdidas de ejercicios anteriores y para hacer frente a contingencias especiales derivadas de la prestación del servicio público encomendado. c) Su utilización total o parcial del fondo de reserva precisará de la autorización expresa del Consell. d) La aportación anual a este fondo no podrá superar el 10 por ciento de los gastos anuales presupuestados. El remanente, si lo hubiere, minorará las cantidades asignadas en los presupuestos de la Generalitat para el ejercicio siguiente a aquel en que se haya producido tal exceso. En caso de no disposición en cuatro años, el fondo de reserva será utilizado, total o parcialmente, para reducir las compensaciones por el cumplimiento de las obligaciones de servicio público previstas en la presente ley. 11.8. Inversiones en inmovilizado material e inmaterial. RTVV desarrollará un programa de inversiones en inmovilizado material e inmaterial que sea acorde a las nuevas tecnologías exigibles en cada momento de conformidad con una gestión eficiente y sostenible de la compañía. El programa de inversiones en inmovilizado material e inmaterial a desarrollar durante la vigencia de este contrato programa es el siguiente: – Trasladar y adaptar los estudios de Ràdio Nou al CPP de Burjassot. – Realizar diversas inversiones en los centros de red-difusión de Ràdio Nou. – Realizar una ampliación de la red de digitalización de informativos, programas y deportes. – Conversión al formato 16/9. – Actualizar las D-SNG’s. – Desarrollar la tercera fase de las multicontinuidades. Estas actuaciones serán atendidas con la subvención de capital anual, con cargo al presupuesto de la Generalitat. Para el ejercicio 2013 la subvención de capital prevista es de 1,5 millones de euros. Para los ejercicios siguientes de vigencia de este contrato programa la ejecución de estas inversiones estará supeditada a que su dotación se contemple en las respectivas leyes de presupuesto anual de la Generalitat Valenciana Estas inversiones se atenderán previa la justificación de su realización. Las inversiones extraordinarias serán las que serán cubiertas con las operaciones de endeudamiento a largo plazo que están reguladas en el apartado 11.10. 11.9. Operaciones de tesorería. Durante la vigencia de este contrato programa, RTVV podrá concertar operaciones de crédito a corto plazo para atender desfases de tesorería para el cumplimiento de obligaciones de servicio público. El plazo de amortización de estas operaciones de tesorería no será superior a un año, y en todo caso deberán quedar canceladas a 31 de diciembre de cada año. El importe máximo de estas operaciones de tesorería será el 30 por ciento de la compensación con cargo al presupuesto de la Generalitat prevista para la anualidad, en el ejercicio anterior. Las operaciones de tesorería que pueda concertar RTVV quedarán sometidas al régimen de autorizaciones que con carácter general sean de aplicación para las operaciones de tesorería de las empresas públicas de la Generalitat conforme a las respectivas Leyes de Presupuestos anuales. 11.10. Operaciones de endeudamiento a largo plazo. RTVV no podrá suscribir, en ningún caso, créditos a largo plazo, salvo en el caso de que ello fuera necesario para financiar inversiones de inmovilizado material e inmaterial. En todo caso será necesaria la

Num. 7070 / 18.07.2013

ció del Consell i la resta d’autoritzacions que puguen establir-se en les respectives lleis de pressupostos anuals. En el cas que no estigueren previstes en el pressupost anual de RTVV les operacions d’endeutament a llarg termini esmentades, l’autorització preceptiva del Consell haurà d’acordar a més l’increment, si és el cas, de la compensació anual a satisfer per part de la Generalitat a RTVV, en import igual a la cobertura anual del crèdit formalitzat a l’efecte. 11.11 Informe anual El Consell d’Administració de RTVV, junt amb la formulació dels comptes anuals de la societat, aprovarà, a proposta del director general de la societat, un informe anual sobre la seua gestió i sobre el compliment de les obligacions de servici públic, tot això sense perjuí del control de la gestió economicofinancera a què haja de sotmetre’s RTVV, de conformitat amb el que disposa el Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991. En este informe anual es farà constar el grau de compliment sobre els incentius per rendibilitat social (clàusula 10.2) i pel compliment dels indicadors quantitatius de qualitat del servici públic (clàusula 10.3). Aprovats els comptes anuals i l’informe anual de gestió, se sol· licitarà de la Generalitat la liquidació del tram variable de la compensació per la prestació del servici públic de l’any immediat anterior. 12. Pressupost d’explotació de Radiotelevisió Valenciana, SA Anualment el director general de RTVV elaborarà l’avantprojecte de pressupost d’explotació de la societat, que aprovarà el seu Consell d’Administració, i el remetrà al Consell per a la seua tramitació, d’acord amb el que preveu la normativa reguladora de la tramitació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana. En este pressupost es preveuran les partides d’ingressos mencionades en els apartats anteriors conforme al detall següent: a) Per a les activitats de servici públic: (càlcul del Cost Net del Servici Públic –CNSP– compensació a càrrec del pressupost de la Generalitat d’acord amb el que preveu este contracte programa, ingressos comercials i ingressos extraordinaris) i els gastos previstos per al compliment dels compromisos i obligacions establits anteriorment.

21319

autorización del Consell y el resto de autorizaciones que pudieran establecerse en las respectivas leyes de presupuestos anuales. En el caso de que no estuvieran previstas en el presupuesto anual de RTVV dichas operaciones de endeudamiento a largo plazo, la autorización preceptiva del Consell deberá acordar además el incremento, en su caso, de la compensación anual a satisfacer por parte de la Generalitat a RTVV en importe igual a la cobertura anual del crédito formalizado a tal efecto. 11.11. Informe anual El Consejo de Administración de RTVV, junto con la formulación de las cuentas anuales de la sociedad, aprobará, a propuesta del director general de la sociedad, un informe anual sobre la gestión de la misma y sobre el cumplimiento de las obligaciones de servicio público, todo ello sin perjuicio del control de la gestión económico-financiera a la que deba someterse RTVV de conformidad con lo dispuesto en el Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat Valenciana, aprobado por Decreto Legislativo de 26 de junio de 1991. En este informe anual se hará constar el grado de cumplimiento sobre los incentivos por rentabilidad social (cláusula 10.2) y por el cumplimiento de los indicadores cuantitativos de calidad del servicio público (cláusula 10.3). Aprobadas las cuentas anuales y el informe anual de gestión se solicitará de la Generalitat la liquidación del tramo variable de la compensación por la prestación del servicio público del año inmediato anterior.

Dins del límit quantitatiu previst en el pressupost d’explotació RTVV gaudirà de plena autonomia de gestió. Amb vista a l’execució d’este pressupost RTVV tindrà plena autonomia per a adoptar les decisions que siguen procedents, sense superar el límit màxim de gasto previst en este contracte programa. El pressupost d’explotació unit a l’import del pressupost de capital (inversions) configurarà la magnitud a considerar, si és el cas, als efectes previstos en l’article 15.3.b de la Llei 3/2012, de 20 de juliol, de la Generalitat, d’Estatut de Radiotelevisió Valenciana.

12. Presupuesto de explotación de Radiotelevisión Valenciana, SA Anualmente el director general de RTVV elaborará el anteproyecto de presupuesto de explotación de la sociedad que aprobará el Consejo de Administración de la misma y remitirá al Consell para su tramitación conforme a lo previsto en la normativa reguladora de la tramitación de los presupuestos de la Generalitat Valenciana. En este presupuesto se contemplarán las partidas de ingresos mencionadas en los apartados anteriores conforme al siguiente detalle: a) Para las actividades de servicio público: (cálculo del Coste Neto del Servicio Público –CNSP– compensación a cargo del Presupuesto de la Generalitat con arreglo a lo previsto en este contrato programa, ingresos comerciales e ingresos extraordinarios) y los gastos previstos para el cumplimiento de los compromisos y obligaciones establecidos anteriormente. b) Para el resto de actividades que desarrolle RTVV el cálculo estimado de los ingresos comerciales a obtener de su ejercicio y los gastos previstos para la realización de las mismas. Todo el presupuesto deberá estar cuantificado para dar satisfacción a la programación prevista que deberá aprobar el director general de la sociedad. Para la realización de este presupuesto anual serán vinculantes las limitaciones previstas en este contrato programa y en particular la limitación establecida en cuanto a los costes de personal que se establecen en la cláusula 9.2, apartado 1. También lo serán el destino de los posibles superávits obtenidos en el ejercicio inmediato anterior y su incorporación al fondo de reserva previsto en la cláusula 11.7 de este contrato programa. Dentro del límite cuantitativo previsto en el presupuesto de explotación RTVV gozará de plena autonomía de gestión. En orden a la ejecución de este presupuesto RTVV tendrá plena autonomía para adoptar las decisiones que proceda sin superar el techo máximo de gasto previsto en este contrato programa. El presupuesto de explotación unido al importe del presupuesto de capital (inversiones) configurará la magnitud a considerar, en su caso, a los efectos previstos en el artículo 15.3.b de la Ley 3/2012, de 20 de julio, de la Generalitat, de Estatuto de Radiotelevisión Valenciana.

13. Modificacions en el pressupost anual d’explotació Es podran autoritzar augments del gasto en alguna de les partides previstes en el pressupost anual d’explotació, quan s’obtinguen ingressos extraordinaris, tal com estos són definits en la clàusula 11.5 d’este contracte programa. En els casos que, com a conseqüència d’esdeveniments rellevants de caràcter social, cultural, esportiu o per l’interés informatiu que reunisquen o per altres circumstàncies extraordinàries, RTVV haja d’incórrer en costos no previstos inicialment, s’haurà de formalitzar una addenda modificativa d’este contracte programa entre les parts firmants

13. Modificaciones en el presupuesto anual de explotación Se podrán autorizar aumentos del gasto en alguna de las partidas previstas en el presupuesto anual de explotación cuando se obtengan ingresos extraordinarios, tal y como los mismos son definidos en la cláusula 11.5 de este contrato programa. En los supuestos en que como consecuencia de acontecimientos relevantes de carácter social, cultural, deportivo o por el interés informativo que reúnan o por otras circunstancias extraordinarias, RTVV deba incurrir en costes no previstos inicialmente, se deberá formalizar una adenda modificativa de este contrato programa entre las partes

b) Per a la resta d’activitats que exercisca RTVV el càlcul estimat dels ingressos comercials a obtindre del seu exercici i els gastos previstos per a la seua realització. Tot el pressupost haurà d’estar quantificat per a donar satisfacció a la programació prevista, que haurà d’aprovar el director general de la societat. Per a la realització d’este pressupost anual seran vinculants les limitacions previstes en este contracte programa i, en particular, la limitació establida quant als costos de personal que s’establixen en la clàusula 9.2, apartat 1. També ho seran la destinació dels possibles superàvits obtinguts en l’exercici immediat anterior i la seua incorporació al fons de reserva previst en la clàusula 11.7 d’este contracte programa.

Num. 7070 / 18.07.2013

21320

d’este document (Consell i Radiotelevisió Valenciana), concretant-hi l’abast de l’activitat a desenrotllar per part de RTVV i l’aportació addicional a la compensació per la prestació del servici públic amb càrrec als pressupostos de la Generalitat, i les garanties que s’establisquen per a la seua efectiva percepció per part de RTVV. Estes aportacions addicionals, en el cas que hi hagen, no seran consolidables i per tant no computaran com a base per al càlcul de la compensació per la prestació del servici públic de l’exercici o exercicis següents. En defecte d’acord i, per tant, sense l’oportuna subscripció de l’addenda modificativa d’este contracte programa, RTVV no estarà obligada d’atendre la cobertura audiovisual de l’esdeveniment o circumstància d’interés abans esmentada, excepte en allò estrictament informatiu de servici públic. El mateix succeirà en relació a la realització d’inversions en immobilitzat material i immaterial que resulten imprescindibles per circumstàncies sorgides després de la formalització d’este contracte programa (modificacions tecnològiques, obsolescència d’equips, etc.), i que no estiguen previstes en la clàusula 11.8 d’este contracte programa. En tals casos s’haurà de formalitzar una addenda modificativa d’este, tot acordant-ne amb el Consell l’aportació econòmica addicional a la prevista.

firmantes de este documento (Consell y Radiotelevisión Valenciana) concretando el alcance de la actividad a desarrollar por parte de RTVV y la aportación adicional a la compensación por la prestación del servicio público con cargo a los presupuestos de la Generalitat y las garantías que se establezcan para su efectiva percepción por parte de RTVV. Estas aportaciones adicionales, en el caso de que existan, no serán consolidables y por lo tanto no computarán como base para el cálculo de la compensación por la prestación del servicio público del ejercicio o ejercicios siguientes. En defecto de acuerdo y por tanto sin la oportuna suscripción de la adenda modificativa de este contrato programa, RTVV no vendrá obligada a atender la cobertura audiovisual del evento, acontecimiento o circunstancia de interés antes citada salvo en lo que estrictamente informativo de servicio público. Lo mismo sucederá en relación a la realización de inversiones en inmovilizado material e inmaterial que resulten imprescindibles por circunstancias surgidas con posterioridad a la formalización de este contrato programa (modificaciones tecnológicas, obsolescencia de equipos, etc.) y que no estén previstas en la cláusula 11.8 de este contrato programa. En tales casos se deberá formalizar una Adenda modificativa de este acordando con el Consell la aportación económica adicional a la prevista.

14. Modificació del contracte programa Al marge de les modificacions previstes en la clàusula anterior sobre la intensitat en la prestació del servici públic, les parts acorden que (i) el model funcional previst en la clàusula 4; (ii) la realització d’inversions anuals en immobilitzat material i immaterial (clàusula 11.8); i (iii) la distribució de continguts (annex I) podran ser modificats quan les circumstàncies així ho aconsellen. Per a això es requerirà l’acord de les parts firmants d’este contracte programa. Qualsevol altra modificació d’este contracte programa i la formalització de les addendes modificatives previstes en la clàusula 12, requeriran informar-ne prèviament l’aprovació a les Corts.

14. Modificación del contrato programa Al margen de las modificaciones previstas en la cláusula anterior sobre la intensidad en la prestación del servicio público, las partes acuerdan que (i) el modelo funcional previsto en la cláusula 4; (ii) la realización de inversiones anuales en inmovilizado material e inmaterial (cláusula 11.8); y (iii) la distribución de contenidos (anexo I) podrán ser modificados cuando las circunstancias así lo aconsejen. Para ello se requerirá el acuerdo de las partes firmantes de este contrato programa. Cualquier otra modificación de este contrato programa y la formalización de las adendas modificativas previstas en la cláusula 12, requerirán informar previamente a su aprobación a Les Corts.

15. Control i seguiment La Intervenció General de la Generalitat inclourà dins del seu pla anual d’actuació l’auditoria de Radiotelevisió Valenciana, SA. En relació a això caldrà ajustar-se al que disposa el Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana.

15. Control y seguimiento La Intervención General de la Generalitat incluirá dentro de su plan anual de actuación la auditoría de Radiotelevisión Valenciana, SA. En relación a ello se estará a lo dispuesto en el Texto Refundido de la Ley de Hacienda Pública de la Generalitat Valenciana.

16. Efectes de l’incompliment dels compromisos recollits en el contracte programa 16.1. Causes de destitució del Consell d’Administració i del director general. El Consell d’Administració, així com el director general podran ser destituïts mitjançant un acord de la Junta General, segons s’establix en els articles 15.1 i 15.3 de la Llei 3/2012, de 23 de juliol.

16. Efectos del incumplimiento de los compromisos recogidos en el contrato programa 16.1. Causas de destitución del Consejo de Administración y del director general. El Consejo de Administración, así como el director general podrán ser destituidos mediante acuerdo de la Junta General de acuerdo con lo que se establece en los artículos 15.1 y 15.3 de la Ley 3/2012, de 23 de julio. La Junta General podrá solicitar autorización a Les Corts para acordar la separación del director general de la sociedad como tal y como consejero de la misma, en los términos previstos en el apartado 15.1.f de la Ley 3/2012, de 23 de julio, en el caso de que se produjeran incumplimientos que se consideren graves y/o reiterados de los objetivos específicos de programación contemplados en la cláusula 6.2 y de los objetivos específicos de gestión recogidos en la cláusula 9.2 obtenido el acuerdo favorable de Les Corts la Junta General acordará su separación. Asimismo, los Consejeros deberán cumplir las obligaciones previstas en la legislación mercantil y en concreto en los artículos 225 y siguientes de la Ley de Sociedades de Capital. 16.2. Incumplimientos por parte de la Generalitat. En el caso de que la Generalitat incumpla con los pagos de las compensaciones por servicio público que se regulan en la cláusula 10 del presente contrato programa, el Consejo de Administración de RTVV podrá requerir formalmente a la Generalitat para el cumplimiento de sus obligaciones tal y como se contemplan en este contrato programa. Realizado dicho requerimiento formal, los costes en que incurra RTVV no se tendrán en consideración a los efectos de la aplicación de las penalidades que contempla el apartado 16.1 de este contrato programa. El incumplimiento de lo previsto en las cláusulas 18 y 19 determinará que la Generalitat no podrá reclamar a RTVV el cumplimiento de las obligaciones asumidas en virtud de este contrato programa.

La Junta General podrà sol·licitar autorització a les Corts per a acordar la separació del director general de la societat com a tal i com a conseller seu, en els termes que preveu l’apartat 15.1.f de la Llei 3/2012, de 23 de juliol, en el cas que es produïren incompliments que es consideren greus i/o reiterats dels objectius específics de programació previstos en la clàusula 6.2 i dels objectius específics de gestió arreplegats en la clàusula 9.2; obtingut l’acord favorable de les Corts, la Junta General n’acordarà la separació. Així mateix, els consellers hauran de complir les obligacions previstes en la legislació mercantil i en concret en els articles 225 i següents de la Llei de Societats de Capital. 16.2. Incompliments per part de la Generalitat. En el cas que la Generalitat incomplisca els pagaments de les compensacions per servici públic que es regulen en la clàusula 10 del present contracte programa, el Consell d’Administració de RTVV podrà requerir formalment la Generalitat per al compliment de les seues obligacions tal com es contemplen en este contracte programa. Realitzat el requeriment formal esmentat, els costos en què incórrega RTVV no es tindran en consideració als efectes de l’aplicació de les penalitats que contempla l’apartat 16.1 d’este contracte programa. L’incompliment del que preveuen les clàusules 18 i 19 determinarà que la Generalitat no podrà reclamar a RTVV el compliment de les obligacions assumides en virtut d’este contracte programa.

Num. 7070 / 18.07.2013

21321

17. Vigència La vigència d’este contracte programa s’estendrà des de la data de la seua firma fins al 31 de desembre de 2015. En el cas que, en data finalitzar la vigència del present contracte programa, no se n’haja aprovat el subsegüent contracte programa, este continuarà vigent amb caràcter transitori fins a l’aprovació definitiva del contracte programa següent.

17. Vigencia La vigencia del presente contrato programa se extenderá desde la fecha de su firma hasta el 31 de diciembre de 2015. En el caso en que a fecha de finalizar la vigencia del presente contrato programa no se haya aprobado el subsiguiente contrato programa, este continuará vigente con carácter transitorio hasta la aprobación definitiva del siguiente contrato programa.

18. Règim especial de la cessió d’actius i passius vinculats amb la prestació de servici públic que en l’actualitat pertanyen a l’entitat pública RTVV Tal com establix l’apartat 7 de la disposició transitòria primera, Radiotelevisió Valenciana, SA, se subrogarà en tots els contractes, excepte els de naturalesa financera i, en general, en tots els drets (inclosos, entre altres, els drets de propietat intel·lectual i industrial) i obligacions en què siga part o titular l’Entitat Pública Radiotelevisió Valenciana. Les obligacions que deriven dels contractes esmentats, generades abans de la firma d’este contracte programa i que es troben pendents de pagament a eixa data, no es consideren incloses per a ser ateses amb càrrec a la compensació amb càrrec a la Generalitat, prevista en la clàusula 10.1 i, per tant, hauran de ser finançades amb compensacions extraordinàries a càrrec dels pressupostos de la Generalitat Valenciana.

18. Régimen especial de la cesión de activos y pasivos vinculados con la prestación de servicio público que en la actualidad pertenecen a la entidad pública RTVV Tal y como establece el apartado 7 de la disposición transitoria primera, Radiotelevisión Valenciana, SA, se subrogará en todos los contratos, excepto los de naturaleza financiera y, en general, en cuantos derechos (incluidos, entre otros, los derechos de propiedad intelectual e industrial) y obligaciones en los que sea parte o titular la Entidad Pública Radiotelevisión Valenciana. Las obligaciones que deriven de dichos contratos, generadas antes de la firma de este contrato programa y que se encuentren pendientes de pago a esa fecha, no se consideran incluidas para ser atendidas con cargo a la compensación con cargo a la Generalitat contemplada en la cláusula 10.1. y por lo tanto deberán ser financiadas con compensaciones extraordinarias a cargo de los Presupuestos de la Generalitat Valenciana. Esas obligaciones de pago pendiente, una vez se acredite su cuantía generarán una compensación económica extraordinaria con cargo al presupuesto de la Generalitat para 2013 con la finalidad de ser satisfechas. Esta compensación económica extraordinaria no será consolidable ni se tomará en consideración para el cálculo de la compensación económica con cargo a los presupuestos de la Generalitat para los ejercicios posteriores a 2013 en los que esté en vigor este contrato programa. Si se tratara de contratos periódicos cuya prestación se proyecte en ejercicios a los que alcanza la vigencia de este contrato programa (2013-2015) serán atendidas las prestaciones posteriores a la entrada en vigor del presente contrato programa con cargo a la compensación de servicio público.

Eixes obligacions de pagament pendent, una vegada se n’acredite la quantia, generaran una compensació econòmica extraordinària amb càrrec al pressupost de la Generalitat per a 2013 amb la finalitat de ser satisfetes. Esta compensació econòmica extraordinària no serà consolidable ni es prendrà en consideració per al càlcul de la compensació econòmica amb càrrec als pressupostos de la Generalitat per als exercicis posteriors a 2013, en els quals estiga en vigor este contracte programa. Si es tracta de contractes periòdics la prestació dels quals es projecte en exercicis a què arriba la vigència d’este contracte programa (20132015), seran ateses les prestacions posteriors a l’entrada en vigor d’este contracte programa amb càrrec a la compensació de servici públic. 19. Règim transitori per a l’exercici 2013 19.1. Costos de personal a càrrec de Radiotelevisió Valenciana mentres es culmina el procés d’acomiadament col·lectiu. La compensació amb càrrec al pressupost de la Generalitat prevista en la clàusula 10.1, per a l’exercici 2013, no inclou els costos de personal de plantilla (sous, salaris, salaris de tramitació i indemnitzacions) que s’han d’atendre per Radiotelevisió Valenciana, SA, mentres s’executen totes les mesures de reestructuració de la societat i del procediment d’acomiadament col·lectiu i es resolen els procediment judicials iniciats. Estes quantitats hauran de ser entregades a Radiotelevisió Valenciana, SA, al marge de les quantitats previstes en este contracte programa. Alhora, seran assumits per la Generalitat els imports econòmics que es puguen derivar, si és el cas, dels procediments d’impugnació de l’expedient de regulació d’ocupació aprovat i actualment en fase d’execució. En tot cas, si es declarara la nul·litat de l’expedient de regulació d’ocupació, Radiotelevisió Valenciana comunicarà a la Generalitat la inviabilitat econòmica de la societat en els termes continguts en este contracte, sent esta circumstància una causa que donarà dret a les parts a la resolució del present contracte programa. 19.2. Necessitats de tresoreria per a atendre els passius corrents de les societats fusionades assumits per Radiotelevisió Valenciana, SA. La compensació prevista en la clàusula 10.1 tampoc no preveu les quantitats necessàries per al pagament dels passius corrents existents a la data de fusió i provinents d’obligacions de Televisió Valenciana, SA, i Ràdio Autonòmica Valenciana, SA, anteriors a aquella. Estes quantitats seran ateses per mitjà d’una aportació extraordinària de capital o un préstec participatiu amb càrrec al pressupost de la Generalitat, o per mitjà de qualsevol altra fórmula que permeta que Radiotelevisió Valenciana, SA, no veja compromés el seu funcionament futur i la compensació prevista en la clàusula 10.1, en els termes que preveu este contracte programa per l’assumpció d’estos passius corrents.

19. Régimen transitorio para el ejercicio 2013 19.1. Costes de personal a cargo de Radiotelevisión Valenciana en tanto se culmina el proceso de despido colectivo. La compensación con cargo al presupuesto de la Generalitat contemplada en la cláusula 10.1, para el ejercicio 2013, no incluye los costes de personal de plantilla (sueldos, salarios, salarios de tramitación e indemnizaciones) que se ha de atender por Radiotelevisión Valenciana, SA, en tanto se ejecutan todas las medidas de reestructuración de la sociedad y del procedimiento de despido colectivo y se resuelven los procedimiento judiciales iniciados. Estas cantidades deberán ser entregadas a Radiotelevisión Valenciana, SA, al margen de las cantidades previstas en este contrato programa. Asimismo, serán asumidos por la Generalitat los importes económicos que se pudieran derivar, en su caso, de los procedimientos de impugnación del expediente de regulación de empleo aprobado y actualmente en fase de ejecución. En todo caso, si se declarara la nulidad del expediente de regulación de empleo, Radiotelevisión Valenciana comunicará a la Generalitat la inviabilidad económica de la sociedad en los términos contenidos en este contrato, siendo esta circunstancia una causa que dará derecho a las partes a la resolución del presente contrato programa. 19.2. Necesidades de tesorería para atender los pasivos corrientes de las sociedades fusionadas asumidos por Radiotelevisión Valenciana SA. La compensación prevista en la cláusula 10.1 tampoco contempla las cantidades necesarias para el pago de los pasivos corrientes existentes a la fecha de fusión y provenientes de obligaciones de Televisión Valenciana, SA, y Radio Autonomía Valenciana, SA, anteriores a la misma. Estas cantidades serán atendidas mediante una aportación extraordinaria de capital o un préstamo participativo con cargo al presupuesto de la Generalitat o mediante cualquier otra fórmula que permita que Radiotelevisión Valenciana, SA, no vea comprometido su funcionamiento futuro y la compensación prevista en la cláusula 10.1, en los términos previstos en este contrato programa por la asunción de estos pasivos corrientes.

Num. 7070 / 18.07.2013

21322

20. Naturalesa Este contracte programa té naturalesa administrativa i, conseqüentment, en correspon a l’Administració la interpretació i la resolució dels dubtes que oferisca el seu compliment. I com aprova de conformitat les parts firmen este text i rubriquen l’annex per triplicat.

20. Naturaleza El presente contrato programa tiene naturaleza administrativa y, consecuentemente, corresponde a la Administración su interpretación y la resolución de las dudas que ofrezca su cumplimiento. Y prueba de conformidad las partes firman el presente texto y rubrican el anexo por triplicado.

El vicepresident del Consell i conseller de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua: José Císcar Bolufer. La directora general de Radiotelevisió Valenciana, SA: Rosa María Vidal Monferrer.

El vicepresidente del Consell y conseller de Presidencia y Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua: José Císcar Bolufer. La directora general de Radiotelevisión Valenciana, SA: Rosa María Vidal Monferrer.

ANNEX I Distribució de la programació per continguts

ANEXO I Distribución de la programación por contenidos

Percentatges mínims d’emissió per tipologia de programes de servici públic

Porcentajes mínimos de emisión por tipología de programas de servicio público

Televisió

Ràdio

Televisión

Radio

Programació informativa

30 %

20 %

Programación informativa

30 %

20 %

Programació infantil i juvenil

5%

5%

Programación infantil y juvenil

5%

5%

Programació d’entreteniment

10 %

25 %

Programación de entretenimiento

10 %

25 %

Programes divulgatius i culturals

10 %

10 %

Programas divulgativos y culturales

10 %

10 %

Programes esportius

3%

20 %

Programas deportivos

3%

20 %

Observacions: – Percentatges calculats sobre una graella de programació estàndard per a una franja horària de 07.00 a.m. a 1.00 a.m. – Percentatges a complir en còmput global dels dos canals de TV. – Per a la ràdio es considera exclusivament la programació de Ràdio Nou. – Estos percentatges mínims de programació seran exigibles a partir de l’1 de gener de 2014.

Observaciones: – Porcentajes calculados sobre una rejilla de programación estándar para una franja horaria de 07.00 a.m. a 1.00 a.m. – Porcentajes a cumplir en cómputo global de los dos canales de TV. – Para la radio se considera exclusivamente la programación de Ràdio Nou. – Estos porcentajes mínimos de programación serán exigibles a partir del 1 de enero de 2014.

Num. 7070 / 18.07.2013

21323 ANNEX II / ANEXO II Graella de programació estàndard / Rejilla de programación estándar

Num. 7070 / 18.07.2013

21324

ANNEX III Indicadors de qualitat

ANEXO III Indicadores de calidad

1. Indicadors quantitatius – Compliment dels percentatges de programació que s’establixen en l’annex I d’este contracte programa. – Compliment de les obligacions establides en este contracte programa per a l’accés a la programació a discapacitats sensorials previstos en l’article 8 i la disposició transitòria quinta de la Llei 7/2010.

1. Indicadores cuantitativos – Cumplimiento de los porcentajes de programación que se establecen en el anexo I de este contrato programa. – Cumplimiento de las obligaciones establecidas en este contrato programa para el acceso a la programación a discapacitados sensoriales previstos en el artículo 8 y la disposición transitoria quinta de la Ley 7/2010. – Alcanzar un 80 por ciento de programación de contenidos de servicio público tal y como este es definido en la cláusula segunda de este contrato programa (información, formación y entretenimiento). – Alcanzar un mínimo de 70 por ciento de programación de televisión emitida en valenciano. – Incremento del share medio anual de Canal 9 y Radio Nou respecto del obtenido en 2012. Para años posteriores (2014-2015) incremento sobre el obtenido en el año anterior. – Incremento del share medio anual de Canal 9 y Radio Nou respecto del obtenido en 2012 en relación con las ediciones diarias y de fin de semana de los programas informativos. Para años posteriores (20142015) incremento sobre el obtenido en el año anterior. – Incremento del número de visitas en todas las plataformas digitales adscritas a la sociedad respecto al año anterior. 2. Indicadores de rentabilidad social Radiotelevisión Valenciana tendrá en cuenta en su programación los siguientes fines de carácter social y prioritario: (i) Integración de personas con discapacidad o en riesgo de exclusión social. (ii) La protección de los derechos de los consumidores y las consumidoras y usuarios y usuarias. (iii) La protección de la igualdad de género. (iv) La inclusión social de personas extranjeras. (v) Programación destinada al fomento de la investigación y el conocimiento, en especial en el territorio de la Comunitat Valenciana. (vi) Programación destinada al fomento de la participación cívica. (vii) Programación destinada a la formación y conocimiento de la lengua valenciana, en especial durante la edad infantil y juvenil. (viii) Programación destinada a la vertebración de la Comunitat Valenciana, en especial a la protección del medio ambiente, al fomento de la cultura, tradiciones y costumbres de nuestro territorio. (ix) Programación destinada a la promoción del mercado laboral en la Comunitat Valenciana. 3. Indicadores de opinión RTVV deberá cumplir un estándar de calidad que se verificará mediante encuestas a la sociedad valenciana para conocer su opinión. A tal efecto, durante los primeros meses de cada año, RTVV realizará las encuestas de opinión que se consideren oportunas para ello.

– Assolir un 80 per cent de programació de continguts de servici públic tal com este és definit en la clàusula segona d’este contracte programa (informació, formació i entreteniment). – Assolir un mínim de 70 per cent de programació de televisió emesa en valencià. – Increment de la quota mitjana anual de Canal 9 i Ràdio Nou respecte de l’obtinguda en 2012. Per a anys posteriors (2014-2015) increment sobre l’obtinguda l’any anterior. – Increment de la quota mitjana anual de Canal 9 i Ràdio Nou respecte de l’obtinguda en 2012 en relació amb les edicions diàries i de cap de setmana dels programes informatius. Per a anys posteriors (20142015) increment sobre l’obtinguda l’any anterior. – Increment del nombre de visites en totes les plataformes digitals adscrites a la societat respecte a l’any anterior. 2. Indicadors de rendibilitat social Radiotelevisió Valenciana tindrà en compte en la seua programació els següents fins de caràcter social i prioritari: (i) Integració de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social. (ii) La protecció dels drets dels consumidors i les consumidores i usuaris i usuàries. (iii) La protecció de la igualtat de gènere. (iv) La inclusió social de persones estrangeres. (v) Programació destinada al foment de la investigació i el coneixement, en especial en el territori de la Comunitat Valenciana. (vi) Programació destinada al foment de la participació cívica. (vii) Programació destinada a la formació i coneixement de la llengua valenciana, en especial durant l’edat infantil i juvenil. (viii) Programació destinada a la vertebració de la Comunitat Valenciana, en especial a la protecció del medi ambient, al foment de la cultura, tradicions i costums del nostre territori. (ix) Programació destinada a la promoció del mercat laboral a la Comunitat Valenciana. 3. Indicadors d’opinió RTVV haurà de complir un estàndard de qualitat que es verificarà per mitjà d’enquestes a la societat valenciana, per tal de saber-ne l’opinió. A l’efecte, durant els primers mesos de cada any, RTVV realitzarà les enquestes d’opinió que s’hi consideren oportunes.

proponer documentos